• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Sağ ayağı sol bacağında, artık koşabiliyor

Sağ ayağı sol bacağında, artık koşabiliyor
Trafik kazasında iki ayağı birden kopan 7 yaşındaki Bekir, "çapraz bacak replantasyonu" ameliyatıyla artık koşabiliyor.

Büyükçekmece'de 3 yıl önce geçirdiği kazada iki ayağı birden kopan 7 yaşındaki Bekir, "çapraz bacak replantasyonu" ameliyatıyla ayağa kalktı. Sağ ayağı, sol bacağına takılan Bekir, artık yaşıtları gibi koşup, top oynayabiliyor.

Büyükçekmece'de 3 yıl önce iki halk otobüsünün neden olduğu kazada, Bekir ve ailesinin içinde bulunduğu otobüs devrildi. Annesinin kucağından fırlayan Bekir, otobüsün altında kaldı. Kazada iki ayağı birden kopan küçük çocuk, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Doktorlarından, küçük çocuğun sol ayağının bilekle beraber parçalandığını, sağ bacağının ise büyük bölümünün kullanılamaz hale geldiğini öğrenen Bulut ailesi yıkıldı.

Ancak ayak ve bileğinin bulunduğu bölgenin çok zarar görmediğini açıklayan doktorları, küçük Bekir'in "çapraz bacak replantasyonu" ameliyatıyla bir ayağının kurtarılabileceğini söyledi. Ameliyata alınan Bekir, 3 yıl boyunca 10 operasyon geçirdi. Türkiye'de yapılan ilk çapraz bacak nakli ile Bekir'in sağ ayağı, sol bacağına dikildi. Sağ bacağın ise diz altındaki bölümü uzatılarak, protez takıldı.

Sol bacağa takılan sağ ayağın yüzde 100 duyu ve sinir kazanımı sağlamasıyla birlikte Bekir artık ayağa kalktı. Yaşıtları gibi koşup, top oynayan Bekir, özel olarak hazırlanan bir ayakkabı giyiyor.

Bekir'in babası İmam Bulut, 2007'de Büyükçekmece'de meydana gelen kazanın ardından hayatlarının alt üst olduğunu söyledi. İki otobüsün yolcu almak için yarışması sonucu meydana gelen kazada oğlunun iki bacağından olduğunu anlatan Bulut, "Kazadan hemen sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne gittik. Buradaki hocalarımız sağ ayağı, sol bacağa takmaya, sağ bacağa ise protez takmayı uygun gördüler. Ameliyatlar başarılı geçti. Bekir şuanda yürüyor, okula gidiyor. Hemen hemen bir buçuk, iki sene hastanelerde kaldık. Allah'a şükür şimdi Bekir top bile oynuyor. Ama bizim kaza geçirdiğimiz otobüsün sahipleri bugüne kadar kapımızı bile çalmadılar" dedi.

Kazada oğlunun sol ayağının bilekten parçalandığını, sağ bacağının ise dizden koptuğunu anlatan baba İmam Bulut, "Sağda sadece ayak kaldığı için sola diktiler. Doktorlar bari iki ayağı da kaybetmeyin, bir ayağa da protez takalım dediler. Bize kimse yardım etmedi. Ne yeşil kartımız vardı ne de güvencemiz. Ağabeyimiz yardım etti. protezini, 3-4 ayda bir de ayakkabısını değiştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Anne Sabiha Bulut ise en kötü günleri geride bıraktıklarını belirterek, "O günler çok kötüydü, feciydi, düşünmek bile istemiyorum. Kaza anında Bekir kucağımdaydı ve kucağımdan fırladı. Ben arabanın altında kaldım, oğlum ise kucağımdan fırlayıp ön tarafa gitti. Yardım eden de yoktu. Oğlum kendini hiç kaybetmedi. Hep 'ben yapmadım, bacaklarımı ben koparmadım' dedi. Ben o gün eve döndüm, Bekir yoğun bakıma alındı. 4 ay boyunca Bekir'i hiç görmedim, onun hasretiyle yandım. Ben evde yerde yatıyordum, eşim çocuğumuzun başucundaydı" dedi.

"Bir lira için bir sürü insanın hayatını mahvettiler" diyen Bulut, "Eşim o gün bugündür çalışmıyor. Nereye gitse 'iş yok' diyorlar. Oğlumun tedavisi bu şekilde zor oluyor. Ancak Bekir'i bu şekilde gördükçe bazı sıkıntıları yeniyoruz" diye konuştu. İkinci sınıfta okuyan Bekir ise yeniden ayağa kalmanın sevincini yaşarken, en büyük hayalinin büyüyünce doktor olmak olduğunu söyledi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3178 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim