• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Sağır ve dilsizler için saadet zinciri oyunu

Sağır ve dilsizler için saadet zinciri oyunu
Kendisi gibi işitme ve konuşma engelli arkadaşlarını Rusya'daki bir saadet zincirine üye yaparak binlerce dolar toplayan Reşit H.P. hakkında 635 yıla kadar hapis istendi

ALİ EYCE

İzmir'de işitme ve konuşma engelli Reşit H.P, onlarca işitme ve konuşma engelli arkadaşından, Rusya'daki bir saadet zincirine üye yaparak para kazandırma vaadiyle binlerce dolar topladı. Dolandırıldıklarını anlayan mağdurlardan 127 kişi şikayetçi oldu. Nitelikli dolandırıcılık suçundan dava açılan Reşit H.P'nin 635 yıla kadar hapsi isteniyor.

127 KİŞİDEN 180 BİN DOLAR

İzmir' de işitme ve konuşma engelli Reşit H.P., bu nedenle Bornova İşitme Okulu'nda eğitim görüyordu. Okuldaki diğer işitme ve konuşma engelli arkadaşlarıyla iyi ilişkiler kuran ve güvenlerini kazanan Reşit H.P., ardından merkezi Rusya'da EMGOLDEK adıyla ve altın toplama sistemiyle çalışan bir saadet zinciri bulunduğunu, kendisinin de bu şirketin temsilciliğini yaptığını anlattı. Bir miktar altın vererek sisteme dahil olanların daha sonra sürekli altın almaya başlayacağını, hatta ev ve araba alacak kadar para kazanacaklarını söyleyen Reşit H.P., katılanlardan bin 430'ar dolar aldı. Ancak ev ve araba hayaliyle sisteme dahil olanlar, aradan 2 yıl geçmesine rağmen kar paylarını alamadı. Girişimlerinden olumsuz sonuç alan, üstelik verdikleri parayı da geri alamayan sağır ve dilsizlerden O.K., polise başvurarak şikayetçi oldu. Bunun üzerine polis Reşit H.P.'yi gözaltına aldı. Polis araştırmalarını sürdürürken, zanlının gözaltına alındığını öğrenen arkadaşlarından savcılığa başvuranların sayısı 127 kişiye ulaştı. Şikayetler üzerine soruşturma başlatan savcılık, Reşit H.P. hakkında "Nitelikli dolandırıcılık"tan, dolandırdığı her kişi için 1 yıldan 5 yıla olmak üzere toplam 127 yıldan 635 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan ve duruşmada tercüman aracılığıyla kendisini savunan Reşit H.P., "Ben sadece internette saadet zinciri gibi oluşturan bir şirketin olduğunu, paralarını yatıranların kısa sürede kar payı aldıklarını söyledim. Kimsenin parasını almadım" diyerek suçlamaları reddetti.

200'Ü BULMASI BEKLENİYOR

Yine tercüman aracılığıyla tek tek ifade veren mağdurlardan bir kısmı, kişi başı bin 430'ar dolar verdiklerini ancak dolandırıldıklarını anlatarak sanıktan şikayetçi oldu. Duruşma diğer mağdurların da dinlenmesi için ertelendi. Mağdur sayısının 200'ü bulmasının beklendiği, mağdurların artması halinde istenen ceza da artacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2855 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim