• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlığımızın takipçisi teknolojik cihazlar

Sağlığımızın takipçisi teknolojik cihazlar
Teknolojik cihazlar ve uygulamalar, hayatımızı sosyal anlamda zenginleştirirken, sağlığımızı da yakından takip etmemizi ve riskleri bilmemizi sağlıyor.

Günlük yaşantımızda sayısı oldukça artan teknolojik cihazlar sadece hayatımızı kolaylaştırmıyor, yaşam kalitemizi de artırıyor. Sağlığımızı an be an takip eden bu cihazlar ve uygulamalar sayesinde olası risklerden önceden haberdar olabiliyoruz. Geçtiğimiz günlerde özellikle Google’ın prototipini duyurduğu, akıllı lens teknolojisinde olduğu gibi sağlık dostu pek çok teknolojik cihaz ve bu cihazlarla desteklenen hizmetler kullanılmaya başlandı bile.

Telefona indirin

Bu cihazların dışında akıllı telefonlarınıza yükleyebileceğiniz sağlık dostu pek çok uygulama da bulunuyor. İlaç saatlerini hatırlatıcı, kalori hesaplayıcı, adım sayıcı gibi pek çok uygulama da sağlıklı yaşam için telefonlarınızda sizleri bekliyor. İşte hayatınızı kolaylaştıracak birkaç örnek.

Bebeğin dilinden anlıyor

Bu teknolojik bebek tulumu gece boyunca bebeğin ateşini, kalp ritmini, nefes alışverişlerini ölçerek bebeğinizi sürekli kontrol ediyor ve bir anormallik durumunda ebeveynlerin telefonlarına uyarı gönderiyor. Cihaz bebeğinizin ne kadar uyuduğu gibi bilgileri de depoluyor.

Akıllı telefonla tahlil

Uchek uygulaması, beraberinde gelen şeritleri idrarınıza batırdığınızdaki renk  değişimlerini inceleyerek test sonuçlarını elde ediyor. 25 farklı sağlık sorununu tespit edebilen bu uygulama ile yapılan test, özellikle şeker hastalığı, idrar enfeksiyonu, kanser ve karaciğer sorunlarının saptanması yanı sıra genel sağlık sorunlarının tespiti için  de kullanılıyor. Mart ayı sonunda çıkacak uygulamayı satın  aldığınızda test için kullanılacak şeritlerde posta ile adresinize gönderiliyor.

Lokmanızı sayan çatal

Yakın zamanda piyasaya sürülen bir diğer akıllı ürün de obezite  düşmanı bu çatal. Lokmanızı sayan HAPIfork, aşırı yediğinizde uyarı verdiği gibi çok hızlı yendiğinde de titreşim vererek sizi uyarıyor.  2 hafta şarj ömrüne sahip bu çatal bulaşık makinesinde de yıkanabiliyor. 99 dolar fiyata sahip olan bu çatal beslenme düzeninize göre hesaplar yaparak ileride kaç kilo olacağınızı da söylüyor.

Uzaktan hasta takibi ve akıllı kıyafetler

Bu yıl tanıtımı yapılan akıllı gömlek  ve t-shirtler, üzerilerindeki sensörler yardımıyla özellikle kronik hastaların sağlık durumunu  izliyor ve verileri cep telefonuna  yönlendirerek istenirse doktorun anında kontrolü sağlanabiliyor. Türkiye’de benzer bir hizmeti akıllı kıyafetlerle olmasa da Acıbadem Hastanesi ve Turkcell sağlıyor. Acıbadem Hastanesi’nin ‘Uzaktan Kronik Hastalık Takibi: Teletıp Hizmeti’ ve Turkcell’in ‘SağlıkMetre’ cihazı doktorların, hastaların sağlıkla ilgili değerlerini uzaktan takip etmesine olanak veriyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2143 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim