• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

"Sağlık alanında 32 bin yatak kapasiteli inşaatlar devam ediyor"

"Sağlık alanında 32 bin yatak kapasiteli inşaatlar devam ediyor"
Esenyurt Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde toplu açılış törenine katılan Müezzinoğlu, iktidarları boyunca dünyaya örnek olan hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık alanında da son zamanlarda bazı iftiralara muhatap olduklarını belirterek, "Bir haftadır, 'Ankara'nın suyundan ishal oldum' diyen hanımefendi, bir baktık ki kaldığı sitede kaçak su kullanılıyor. Site, kuyu suyu kullanıyor. Kendisi, milletvekili olarak Ankara'nın huzurunu iftira atarak bozmaya çalışıyor ama bir bakıyorsunuz ki kendi hukuksuzluk yapıyor. Bu ülkenin hukuk dışı imkanlarını kullanıyor" dedi.22

Türkiye'nin her köşesine sağlık hizmeti götürdüklerini belirten Müezzinoğlu, "Yakın coğrafyamızdaki komşularımıza sağlık hizmetinin en iyisini sunan bir ülke haline geleceğiz. Bu ay yıldızlı bayrağı, çok daha coşkulu dalgalandırmayı bizler başaracağız. Çünkü biz bu millete güveniyoruz, bu milletin değerleriyle yürümekten onur duyuyoruz" diye konuştu.

Engelli vatandaşlara da büyük hizmetler sunduklarını aktaran Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Sağlık alanında 32 bin yatak kapasiteli inşaatlar devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda Esenyurt ek binasının yıl sonu temeli atılacak. Buranın mimar projesi tamamlandı. Şu anda kesin hesaplar yapılıyor ve ihale tarihi almak üzere yol haritamızı belirledik. İnşallah ihale tarihi alınca ve süreçleri tamamladıktan sonra temelini atacağız. Aynı şekilde Avcılar ek hizmet binasının da önümüzdeki yıl temelini atacağız. Kutuplaştıran değil, toplumun tamamını kucaklayan bir anlayışa ihtiyaç var. AK Parti olarak biz bunu büyük oranda başardık."

 

- "Bize tuzak kuranlara millet fırsat vermiyor"

 

Kendilerine tuzak kuranlara milletin fırsat vermediğini vurgulayan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"İftiraya, suçlamalara asla prim vermedik, vermeyeceğiz. Sağlık alanında da son zamanlarda bazı iftiralara muhatap oluyoruz. Bunlar bazen saatlik, bazen de gündelik oluyor. İftira atanlar keşke biraz utanabilseler, bu milletin karşısında mahcup olma duygusunu taşıyabilseler. Geçen hafta, profesör olan bazı meslektaşlarımız medyaya çıktı. 'Uyuz salgını nedeniyle servis kapatıldı' dediler. Halbuki tek bir hastamızda uyuz yoktu. Servis kapatılmamıştı. Yalan söylediler ve bir saat sonra utanır hale geldiler. Bir haftadır, 'Ankara'nın suyundan ishal oldum' diyen hanımefendi, bir baktık ki kaldığı sitede kaçak su kullanılıyor. Site, kuyu suyu kullanıyor. Kendisi, milletvekili olarak Ankara'nın huzurunu iftira atarak bozmaya çalışıyor ama bir bakıyorsunuz ki kendi hukuksuzluk yapıyor. Bu ülkenin hukuk dışı imkanlarını kullanıyor ama millet bunları artık çok net görüyor."

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle Esenyurt Devlet Hastanesi ek hizmet binası, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin toplu açılış kurdelesini kesti.

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra açılışı yapılan yerleri gezdi. 

Bu haber toplam 2691 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim