• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık alanında yeni bir sendika daha

Sağlık alanında yeni bir sendika daha
Sağlık alanında çalışma hayatına yeni katılan Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Tüm Sağlık-Sen), Ankara'da düzenlenen bir kokteylle tanıtıldı.

Sağlık alanında çalışma hayatına yeni katılan Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Tüm Sağlık-Sen), Ankara'da düzenlenen bir kokteylle tanıtıldı.

Akar Otel'de düzenlenen kokteyle, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, DP Genel Başkan Yadımcısı Aytun Çıray, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, LDP Genel Başkan Yardımcısı Hakan Erdem, eski bakanlardan Yaşar Okuyan bazı milletvekilleri, sendika temsilcileri ve davetliler katıldı.

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, kokteyldeki konuşmasında, 21. yüzyıla girerken çalışma hayatında çalışanların tarafı olarak inisiyatifi ele almak gerektiğini ifade ederek, ''hangi fırkadan, hangi meşrepten, hangi görüşten olursa olsun tüm sağlık çalışanlarını birleştirmek için kurulduklarını'' söyledi.

Erözgün, klasik politikalarla toplu görüşme sendikacılığını reddederek, hizmet sendikacılığını savunduklarını dile getirdi.

Çalışanların hakları için sonuna kadar mücadeleyi görev kabul ettiklerini anlatan Erözgün, mücadeleci ve çalışana hizmet götürmeyi esas alan bir sendikacılık anlayışını benimsediklerini kaydetti.

Erözgün, sendikaların sağlık çalışanlarını hak ettikleri şekilde temsil edemediğini savunarak, bu sendikaların temel hak ve özgürlüklerden çok siyasal kaygılar taşıdıklarını üye odaklı politikalar yerine daha çok siyasal politika ve programlar içinde görüldüklerini ve tüm sağlık çalışanlarının vizyonunu yansıtmadıklarını iddia etti.

''Tüm çalışanları kucaklayan bir sendikayız'' diyen Erözgün, siyasi görüş, ırk, din, dil, cinsiyet ve sosyal statü ayırt etmeden çalışan, bireysel farklılıklara duyarlı bir sendika olduklarını belirtti.

Erözgün, ''Tüm Sağlık-Sen olarak insanlık onuruna yakışır ve hiç kimsenin mağdur olmadığı ve memurun hak ve özgürlüklerinin en iyi şekilde korunduğu bir düzen için mücadelemiz sürecektir'' diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu da konuşmasında, hayırlı olsun dileğinde bulunarak, isteklerinin ileri ülkeler düzeyinde bir sendikacılığın Türkiye'de de yapılması olduğunu söyledi.

Sendikacılık önünde ciddi engeller bulunduğunu belirten Topçu, önlerinde siyaset engelinin olduğunu, bunun da kalkmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener de konuşmasında sendika yönetici ve üyelerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Şener, iktidarın gündeminde, iki yıldır, hayat mücadelesi veren bir vatandaşın gündeminin yer almadığını, kamuoyunun oyalandığını savunarak, ''(Belge mi değil mi, fotokopi mi aslı mı) diye tartışılan bir belge etrafında Türkiye'nin haftaları alınıyor. Bu ülkenin ücret politikasının Türkiye'nin ihtiyaçlarına göre yapılanmasının dinamikleri nedir diye bir gündem maddesi oluşturulmuyor'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da tebrik mesajı gönderdiği gecede, diğer konuşmaların ardından kokteyl verildi.

Haber7

Bu haber toplam 1473 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim