• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık Bakanı Akdağ: Doktorlar tercihini yapacak

Sağlık Bakanı Akdağ: Doktorlar tercihini yapacak
Ordu'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Doktor kardeşlerimiz bir tercih yapacaklar, ya Sağlık Bakanlığı'nı tercih edecekler ya da özel sektörü tercih edecekler. İkisinde birlikte çalışma artık yok." dedi.

Hastanelerde artık telefonla randevu hizmetlerinin de başladığını söyleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "182'yi arayarak vatandaşlık numaranızı da bildirmek suretiyle istediğimiz hastanede, istediğiniz doktorda randevunuzu alabiliyorsunuz. Karşınıza son derece iyi yetişmiş bir operatör çıkacak ve o size yol gösterecek, sizin talebinizi karşılayacak." diye konuştu.

Tam Gün Yasası ile ilgili olarak yeniden bir çalışma yaptıklarını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerimizde çalışan doktor kardeşlerimiz, bir tercih yapacaklar. ya Sağlık Bakanlığı'nı tercih edecekler ya da özel sektörü tercih edecekler. İkisinde birlikte çalışma artık yok. Zaten eski kanunda da yoktu ama ortaya bir takım farklı mahkemelerin kararları çıktığı ve kafalar karıştığı için bu kanunu tabiri caizse, yeni bir bakışla tekrar düzenlemiş olduk. Zaten Sağlık Bakanlığı hastenelerinde çalışan doktorların yüzde 97'sinin böyle bir ilişkisi yoktu artık. Vatandaşlarımızın o eski dönemlerin, o kötü dönemlerin muayehaneye gel, orada para öde mantığından tamamen kurtulmuş olduk." dedi.

Bakan Akdağ, üniversite hastaneleri için de yaptıkları düzenlemeyi anlatarak, "Üniversite hastanelerinde çalışan değerli öğretim üyelerimizde artık bir tercih yapacaklar. Onlara bir geçiş dönemi düzenlemesi olarak isterlerse 2 yıl ücretsiz izin veriyoruz. Üniversiteden ayrılıp 2 yıl ücretsiz izin yapabiliyorlar ve o izin de mesleklerini özel olarak icra edebiliyorlar. 2 yıl içinde de isterlerse üniversiteye dönüş yapıyorlar. ya da üniversitede çalışırken dışarıda da çalışacaklarsa bir muayenehaneleri olacaksa, yada özel hastanede çalışacaklarsa o zaman da bu yeni kanun hükmünde kararnameye göre sadece eğitim ve araştırma hizmetlerinde görev alabiliyorlar. Döner sermaye işletmelerine bağlı uygulama araştırma merkezlerinde, hastanelerde görev yapamıyorlar." dedi.

"UMARIM CHP BÖYLE BİR OYUNA GELMEZ"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamuyonda tam gün yasası olarak bilinen kanunla ilgili olarak, "Malum meslek örgütleri, 'Biz bunun için hukuki mücadele yapacağız' diyorlar. Ne yapacaklar? Yapabilecekleri bir tek şey var. Ana Muhalefet Partisi'yle geçmişte yaptıkları gibi işbirliği yapmak. Öyle yapmışlardı ilk mahkemeye götürdüklerinde. Ben umut ediyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir Oyuna gelmez. Tamamen vatandaşın lehine bir uygulamayı tersine çevirmek için bazı meslek örgütleriyle ortak hareket etmez" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7395 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim