• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık Bakanı Akdağ: Herkese hastanelerin kapısını açtık

Sağlık Bakanı Akdağ: Herkese hastanelerin kapısını açtık
Sağlık Bakanı Recep Akdağ hastanelerde ayrımcılığı kaldırdıklarını belirterek herkese hastane kapılarını açtıklarını söyledi. Akdağ, "Türkiye, ambulansla hasta taşınması için para istenildiği, acil servislerden hastaların geri çevrildiği, çocuk cenazeleri

Sağlık Bakanı Recep Akdağ hastanelerde ayrımcılığı kaldırdıklarını belirterek herkese hastane kapılarını açtıklarını söyledi. Akdağ, "Türkiye, ambulansla hasta taşınması için para istenildiği, acil servislerden hastaların geri çevrildiği, çocuk cenazelerinin rehin olduğu günleri tarihin sayfaları arasında bıraktı" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerinde milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta dönüşüm programı yürüttüklerini ve önce insan prensibini gözettiklerini ifade etti. 112 acil servis hizmetini sadece kentlerde değil köydeki vatandaşların da kullandığını, acil hasta kapasitesini 4 kat artırdıklarını ifade eden Bakan Akdağ, ambulans sayısının ise kendi dönemlerinde 618'den 2 bin 200'e çıktığını kaydetti. "On yıllarca bu ülkede kızaklarla, at sırtında köyünden şehre inmeye çalışan hastaların hatıralarıyla büyümedik mi?" diyen Akdağ, AKP hükümetinin sağlıkta üzerlerine düşeni yaptığını ancak sihirbaz olmadıklarını belirtti. Tedavi kuruluşlarında ayrımcılığı kaldırdıklarını herkese hastanelerin kapılarını açtıklarını kaydeden Akdağ, kamu hastanelerini cihaz fakiri olmaktan kurtardıklarını söyledi. Akdağ, "Ancak ambulansla hasta taşınması için para istenildiği, acil servislerden hastaların geri çevrildiği, hastanede yatış ücreti ödeyemediği için hastaya, yakınlarına rehin almanın reva görüldüğü, hatta çocuk cenazelerinin rehin olduğu günleri, Türkiye hamd olsun tarihin sayfaları arasında bıraktı" diye konuştu.

-UZMAN SAYISI DOĞU'DA DAHA ÇOK ARTTI

Akdağ konuşması sırasında DTP'li milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine "Diyarbakır'a, Şırnak'a, Hakkari'ye yaptığımız hizmete, senin hayalin bile yetişmez. Hayal edebilmek için de vizyona sahip olmak, kardeşlik duygusunu tam anlamıyla kavramak gerekir" dedi. AKP hükümetleri döneminde uzman sayısının yüzde 20 arttığını kaydeden Bakan Akdağ, Doğu ve Güneydoğu'dan bahsedildiğini hatırlatarak, Şırnak'ta uzman sayısının yüzde 35, Hakkari'de yüzde 460, Ağrı'da yüzde 450 arttığını söyledi. Akdağ, "Kişi başına düşen doktor açısından en iyi 5 şehir ile en kötü 5 şehir arasındaki fark 1'e 8'di, şu anda fark 1'e 2,5 oldu. Sağlıkta dönüşüm programı ile vatandaş memnuniyeti yüzde 39'dan 67'ye ulaştı. Bu hizmetleri geliştirirken, parayı iyi kullandık" diye konuştu.

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim