• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Bakanı Akdağ: "Sadece İstanbul’a mahsus atamalar yapacağız"

Sağlık Bakanı Akdağ: "Sadece İstanbul’a mahsus atamalar yapacağız"
Sağlık Bakanı Akdağ: "Sadece İstanbul’a mahsus atamalar yapacağız. Sadece İstanbul'da açık pozisyonları oluşturacağız. İstanbul'daki doktor ve diğer sağlık personeli ihtiyacını daha hızlı bir biçimde inşallah kapatacağız"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'a mahsus atamalar yapacaklarını belirterek, "Sadece İstanbul'da açık pozisyonları oluşturacağız. Bizde puanlara göre bu nakiller yapılır. Bu puanlarla İstanbul'daki doktor ve diğer sağlık personeli ihtiyacını daha hızlı bir biçimde inşallah kapatacağız.” dedi.

Akdağ, İstanbul İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İl Sağlık Değerlendirme Toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Akdağ, Halk Sağlığı ve Bakırköy ile Çekmece bölgesindeki kamu hastanelerinin ardından bugün de Fatih ve Beyoğlu bölgesindeki hastanelerin durumunu değerlendireceklerini söyledi.

Vatandaşların sağlık hizmetlerine erişebilmesi için kamuya ait sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinin esas olduğunu dile getiren Akdağ, ABD örneğini vererek, Türkiye'nin sağlık sisteminin daha verimli olduğunu bildirdi.

Dünyanın bazı ülkelerinde devlet tarafından verilen sağlık hizmetleri geliştirilmediği için vatandaşların büyük mağduriyetler yaşadığını gördüklerini kaydeden Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların başında Amerika Birleşik Devletleri geliyor. Kişi başına 9 bin 500 doların üzerinde sağlık harcaması yapılmasına rağmen bugün 30 milyonun üzerinde Amerikalının sağlık sigortası yok ve onlar perişan durumdalar. Geriye kalan sağlık sigortası bulunan Amerikalıların büyük bir bölümü de özel sigortaların çatıları altında ödedikleri katkı payları nedeniyle perişan oluyorlar. Ben her zaman söylüyorum; Allah kimseyi ABD’de hasta edip hastane kapısına düşürmesin. Bu kadar zengin bir ülke ve kişi başına ortalama 9 bin 500 dolar harcanmasına rağmen Türkiye’nin kişi başına 500 dolar harcayarak oluşturduğu sosyal korumayı sağlayamıyorlar. Türkiye’de Sağlıkta Dönüşüm Programı ile oluşturduğumuz verimli, etkin ve aynı zamanda insanı koruyan sağlık sisteminin bir sonucudur.”

Bakan Akdağ, İstanbul ve birkaç ilin sağlık hizmetleri açısından farklılık arz ettiğini söyledi. Akdağ, İstanbul'un doktor ve personel açığını kapatmak için yeni bir çalışma başlatacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Çalışan doktorların, uzman doktorların önemli bir çoğunluğu özel sektörde çalışıyor. Dolayısıyla İstanbul’da hala kamu sağlık hizmetlerini kuvvetlendirmeye ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemde bunu yapacağız. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde İstanbul’a özel nakil kuraları yapacağız. İstanbul’a nakil kuraları yaptığımızda -bunlara dönem tayinleri diyoruz- bu yer değiştirmeler daha çok ülkenin sosyoekonomik göstergeleri açısından daha az gelişmiş bölgelerinden gelişmiş bölgelerine oluyor. Bu atamaları yaptığımız tarihlerde İstanbul’a atama için yer açsak da pek tercih edilmiyor. Muhtemelen yaşam şartlarının İstanbul’da daha zor olduğundan dolayı. Muğla, Aydın, Bursa, Eskişehir’e gitme arzusu daha fazla oluyor. Dolayısıyla sadece İstanbul’a mahsus atamalar yapacağız. Sadece İstanbul'da açık pozisyonları oluşturacağız. Bizde puanlara göre bu nakiller yapılır. Bu puanlarla İstanbul'daki doktor ve diğer sağlık personeli ihtiyacını daha hızlı bir biçimde inşallah kapatacağız."

Akdağ, bakanlık olarak vatandaşların hastane kapısına geldiğinde hizmete kolay ulaşması ve kaliteli hizmet almasını sağlamayı amaçladıklarını dile getirerek, "Bu gayeye ulaşmak ve kaliteyi artırmak için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3419 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim