• BIST 9524.59
  • Altın 2488.041
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.7526
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Bakanı Akdağ'a öğretmeninden sürpriz

Sağlık Bakanı Akdağ'a öğretmeninden sürpriz
Erzurum'da ambulans dağıtım törenine katılan Sağlık Bakanı Akdağ, lise yıllarındaki edebiyat öğretmenini yıllar sonra görmenin mutluluğunu yaşadı

İLHAMİ ERKILIÇ - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da katıldığı bir törende, lise yıllarındaki edebiyat öğretmenini yıllar sonra görmenin mutluluğunu yaşadı. Emekli öğretmen Özden Damar, Akdağ'ın öğrencilik yıllarında, sınavlarda cevap anahtarı dahi hazırlamasına gerek bırakmayacak şekilde başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

Ankara'dan 1978 yılında tayinle Erzurum Lisesinde edebiyat öğretmeni olarak gelen ve burada uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olan 74 yaşındaki Damar, öğrencisi Bakan Akdağ'a, Erzurum'da katıldığı ambulans dağıtım töreninde sürpriz yaptı.

Törende eski öğrencisini dinleyen ve korumalarına Bakan ile görüşmek istediğini söyleyen Damar, tören sonunda öğrencisiyle buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

- Öğretmenini hemen tanıdı

Tören sonrası korumalarının "bir teyze sizinle görüşmek istiyor" şeklinde ilettiği taleple birlikte öğretmenini hemen tanıyan Akdağ, "O teyze değil, benim hocam, ona 'hocam' diye hitap edin." dedi.

Öğretmeninin elini öpen ve bir süre onunla sohbet eden Akdağ, danışmanından öğretmenin iletişim ve adres bilgilerini almasını istedi.

- "Çok başarılı bir öğrenciydi"

Görüşme sonrası AA muhabirine Bakan Akdağ'ın öğrencilik yıllarını anlatan Damar, Bakan Akdağ'ın lise 1'den itibaren edebiyat öğretmenliğini yaptığını, kendisinin çalışkan ve mütevazı bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti.

Damar, Akdağ'ın hatırladığı ve en özel bulduğu yönünün ise sınavlarda ortaya koyduğu mükemmellik olduğunu ifade ederek, "Çok çalışkan öğrenciydi. Bir cevap kağıdı yazardı, ne bir kelime fazla, ne de bir noksan. Cevap anahtarı hazırlamaya bile gerek duymazdım. Bazen Recep Bey'in hazırladığı yazılı kağıdını cevap anahtarı olarak kullanırdım. Ne sormuşsam onun cevabını verirdi." dedi.

- "Doktor ve siyasetçi olmayı istiyordu"

Akdağ'ın daha lise yıllarında hem doktor hem de siyasetçi olmayı istediğini bildiğini ve bunların ikisinde de çok başarılı olarak, aslında tüm öğrencilere, gençlere örnek oluşturduğunu vurgulayan Damar, şunları söyledi:

"Recep Akdağ, birinci olarak doktor olmayı çok istiyordu. Aynı zamanda çok iyi hatırlıyorum, 'siyasete atılmak da istiyorum' demişti. Tabi o zaman sınıftaki öğrenciler gülmüşlerdi ama ben ciddiyetle 'neden bir milletvekili olamasın' diye öğrencileri uyarmıştım. O zamanlardan bugünleri görmek çok güzel bir duygu. Milletimize çok güzel hizmetleri oldu. Onunla her zaman gurur duymuşumdur. O daha güzel yerleri hak ediyor. Böyle öğrenciler yetiştirdiğimiz için çok mutluyum."

Damar, öğrencisi Bakan Akdağ'ı çok takdir ettiğini ve onun öğrencilik yıllarındaki ahlaki duruşu ve saygısının hiç değişmediğini görmekten mutlu olduğuna işaret ederek, "Çalışkan, zeki aynı mütevazılık ve kibarlığı devam eden bir şahsiyet. Halen zannediyor ki, ben Erzurum Lisesinde öğretmeniyim. Aynı saygı ve mütevazılık, aynı kibarlık. Hiç gitmemiş bu özellikleri." dedi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1680 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim