• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık Bakanı Akdağ'dan Afyonkarahisar'a 3 yeni hastane müjdesi

Sağlık Bakanı Akdağ'dan Afyonkarahisar'a 3 yeni hastane müjdesi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Afyonkarahisar'da inşaatı devam eden 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanına,..

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Afyonkarahisar'da inşaatı devam eden 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanına, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon H
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Afyonkarahisar'da inşaatı devam eden 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanına, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi de yapacaklarını söyledi. Bakan Akdağ, Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin 150 yatak kapasiteli olacağını ve bu hastanenin de yakın zamanda inşaatına başlanılacağını müjdeledi.

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'yı ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Recep Akdağ, inşaatı devam eden Afyonkarahisar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 200 yatak kapasiteli ek bir bina daha yapılacağını ifade etti. İnşaatın yapısı itibariyle buna müsait olduğunu belirten Akdağ, yapımı hızla devam eden hastanenin yüzde 65'inin tamamlandığını kaydetti. Akdağ, yeni hastaneyi en kısa sürede Afyonkarahisarlıların hizmetine sunmak istediklerini söyledi.

Afyonkarahisar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanına ayrıcı 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapacaklarını kaydeden Akdağ, "Bunlar çok özel projeler. Bu binayı yakın bir zaman bitirmeyi hedefliyoruz. Yani mevcut 400 yataklı hastanenin yanında 200 yataklı özellikle kadın, doğum ve çocuk alanında hizmet verecek bir hastane bir de 150 yataklı Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olacak." diye konuştu.

Şuhut ilçesindeki 50 yataklı devlet hastanesinin inşaatının bittiğini ve vatandaşın hizmetine sunacaklarını aktaran Akdağ, Sinanpaşa Devlet Hastanesi'nin de hizmet vermeye başladığını söyledi.

Sultandağı'ndaki hastanenin ise yapımının devam ettiği bilgisini veren Akdağ, Kızılay'ın İhsaniye ilçesine yapacağı 10 yataklı entegre hastane için ihale yapılmasını beklediklerini bildirdi. Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ni Karaman İş Merkezi'ne taşımaktan vazgeçtiklerini belirten Akdağ, "Devlet Hastanesi'ni boşaltacak olmamız bu hususta bir değişiklik yapmamızı gerekli kıldı. Devlet Hastanesi'nin tarihi binasında, daha geniş bir alana, vatandaşın daha rahat ulaşabileceği alana Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ni taşıyacağız." dedi.

Afyonkarahisar'da bir taraftan da aile hekimliğine geçileceğini dile getiren Akdağ, bunun için ekim ayının planlandığını bildirdi.

Akdağ, kene ile mücadelenin sürdüğünü belirterek kırsal kesimde yaşayan vatandaşları Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'na karşı uyardı.

Kene varlığını tabiattan tamamen yok etmenin mümkün olmadığına değinen Akdağ, "Gerek Çevre ve Orman Bakanlığı'nın gerek Tarım Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığımızın ortak yürüttüğü çalışmalar var. Kene popülasyonunu azaltmak anlamında. Ama bunu tabiattan yok etmek mümkün değil. O zaman özellikle kırsalda yaşayan, köyde yaşayan vatandaşlarımızı her fırsatta uyarmalıyız. Kırsala çıkan, hayvancılıkla uğraşarak meraya çıkan vatandaşlarımız mayıs, haziran, temmuz ve ağustos aylarında tarlada, bağda ve bahçede çiftçilik yapanlar, ayaklarını ve bacaklarını mutlaka kapatmalılar. Hep söylüyoruz. Bunu bilim adamları da tavsiye ediyor." diye konuştu.

Türkiye'de keneye bağlı hastalıktan hayatını kaybedenlerinin oranının yüzde 5 civarında olduğunu aktaran Akdağ şöyle dedi: "Kene yüzünden kimsenin canını kaybetmesini istemiyoruz. Dünya ortalamasında bu 10 ile 30 arasında değişiyor. Bilim adamlarımız aşı ve serum çalışmaları yürütüyorlar. Bütün mesele kırsalda yaşayan vatandaşımızın bu konuya dikkat etmesi."

beyazgazete.com
 

Bu haber toplam 3024 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim