• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Bakanı Akdağ'dan Hemşire Yorum ve Haberlerine Kınama!

Sağlık Bakanı Akdağ'dan Hemşire Yorum ve Haberlerine Kınama!
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türk Hemşireler Derneği Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker’e bir mesaj göndererek hemşireler hakkında yapılan olumsuz yorum ve haberleri kınadı. Akdağ mesajında sağlıkta elde edilen bütün başarılarda hemşirelerin önemli ro

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türk Hemşireler Derneği Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker’e bir mesaj göndererek hemşireler hakkında yapılan olumsuz yorum ve haberleri kınadı. Akdağ mesajında sağlıkta elde edilen bütün başarılarda hemşirelerin önemli rolü olduğunu belirtti.

Bakan Akdağ bir gazetenin “Pasaklı hemşire” nitelemesi ile yaptığı haberi ve bu konuda bir milletvekilinin yaptığı yorumu mesnetsiz, haksız ve insafsız bulduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Türk Hemşireler Derneği Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker’e gönderdiği mesaj şöyle:

“Değerli Başkan,

Ülkemiz gerçeklerine ve ihtiyaçlarına göre planlayıp uygulamaya koyduğumuz Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık alanında önemli iyileştirmeler gerçekleştirdik. Bunların en önemlilerinden birisi anne ve bebek ölümlerinde sağlanan azalmalardır. Hemşirelerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımızın önemli katkılarıyla elde edilen bu konudaki başarı UNİCEF tarafından takdirle karşılanmış ve örnek olarak rapor edilmiştir.

Ülkemizde anne ölümleri 1998’de yüzbinde 70 iken 2009 yılının ilk 6 aylık verilerine göre yüzbinde 16’lara, bebek ölümleri ise binde 43’lerden binde 14’lere kadar indirilmiştir. Bu oranlara ulaşabilmemizde hemşirelerimizin ve bütün sağlık çalışanlarımızın önemli rolü vardır.

Geçmiş yıllarda sağlık insan gücü planlamasıyla ilgili eksik ve yanlış uygulamalar hemşire sayımızın son derecede yetersiz olması sonucunu karşımıza çıkarmıştır. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi ülkelerinde ve AB ülkelerinde yüzbin kişiye ortalama 750 hemşire düşerken ülkemizde yüzbin kişiye ancak 140 hemşire düşmektedir. Bu dikkat çekici farka rağmen hemşirelerimiz özveri ve şefkatle görevlerini yerine getirmekte ve sağlık sistemimizin iyileştirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar.

Gerçek böyle olmasına rağmen, hemşirelerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımızla ilgili zaman zaman mesnetsiz ve haksız yorum ve haberlere rastlanılmaktadır. Bu önyargılı yaklaşımı hiçbir sağlık çalışanının kabul etmesi mümkün değildir.

Bir milletvekilinin, yapılan bilimsel incelemeleri, adli ve idari soruşturmaları görmezden gelerek hemşirelerimiz için yaptığı yorum ve bu talihsiz yorumdan yola çıkılarak bir gazete tarafından “pasaklı hemşire” nitelemesi ile yapılan haberi de bu paralelde değerlendiriyor, esefle karşıladığımı belirtiyor ve kınıyorum.

Bu tür haksız ve insafsız yorum ve haberler, hemşirelerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımızın insanımıza olan sevgisini, çalışma azmini ve gayretini azaltmayacak, vatandaşlarımıza sunduğumuz sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve çağdaş normlara ulaştırılması hedefimizi değiştirmeyecektir.

Sağlık hizmet sistemimizin olmazsa olmazı durumundaki sevgili hemşirelerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımızın maruz kaldıkları bu ve benzeri bütün haksızlıklarda her anlamda yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyor, başarı dileklerimle sevgi ve saygılar sunuyorum.”

Bu haber toplam 1845 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim