• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Bakanı Demircan'dan Kılıçdaroğlu'na 'sağlıkta reform' yanıtı

Sağlık Bakanı Demircan'dan Kılıçdaroğlu'na 'sağlıkta reform' yanıtı
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sağlıkta reforma ihtiyaç olduğu" şeklindeki sözlerine ilişkin, "Sağlıkta yapacağımız bütün çalışmaları kamuya ve taraflara açık şekilde gündeme getireceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Karadağ Sağlık Bakanı Kenan Hrapoviç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakan Demircan, kabulde yaptığı konuşmada, Karadağ ile Türkiye'nin tarihten uzun süren bir bağının bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de Balkanlar'dan gelen çok sayıda nüfus var. Bu açıdan da Balkanlara karşı büyük bir ilgi ve yakınlık duyarız" dedi.

Bakan Demircan, Türkiye'nin sağlık alanında son 15 yıldır elde ettiği gelişmeleri dost ve kardeş ülkelerin paylaşımına da sunduğunu vurgulayarak, "Sağlığın finansmanı ve sağlık hizmetlerinin koordinasyonu ve kalitenin sürdürülebilirliğinin devamı noktasında ciddi gelişmelerimiz var. Bunları dost ve kardeş Karadağ ile her zaman paylaşacağız. Özellikle sağlık sistemleri bilgi birikimimizi, tıbbi cihaz konusundaki gelişmelerimizle ilgili gelişmeler konusunda da iş birliği yapmak isteriz. diye konuştu.

"İŞ BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Karadağ Sağlık Bakanı Kenan Hrapoviç ise iki ülke arasındaki ilişkileri daha üst noktaya taşımak istediklerine işaret ederek, "Siyasi ve ekonomik alandaki iş birliğimizden son derece memnunuz. Sağlık alanında da iş birliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz." dedi.

"SAĞLIKLA İLGİLİ YENİLİKLERİ TARTIŞMAYA AÇTIK"

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Demircan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türk Eczacıları Birliği Olağan Genel Kurulu'nda "sağlıkta bir reforma ihtiyaç olduğu" yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Demircan, sağlıkla ilgili getirilen yenilikleri tartışmaya açtıklarını, amaçlarının 80 milyon vatandaşa en kaliteli sağlık hizmetini en kolay ulaşılabilir şekilde vermek olduğunu belirtti.

"YAPICI MUHALEFETTEN YARARLANIRIZ"

Demircan, bu konuları çalışırken, muhalefetin sözlerini de dikkate aldıklarını vurgulayarak, "Onları da dinlemek bizim görevimiz, ancak biz yapıcı bir muhalefet bulursak, ondan yararlanırız. Sürekli yıpratıcı bir muhalefet sağlık gibi herkesi ilgilendiren alanda faydalı olmaz." değerlendirmesini yaptı.

"SAĞLIK ALANINDA DA HER GELİŞMEYİ TAKİP EDİYORUZ"

Demircan, Kılıçdaroğlu'nun "Sağlıkta yeniden bir reform yapılmalı. Bu reform masa başında yapılmamalı" sözlerine ilişkin de şunları söyledi:

"Stabil hal mümkün değildir. Sürekli bir gelişme içerisinde bütün alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da her gelişmeyi takip ediyoruz. Geçmişte yaptığımız sağlıktaki dönüşüm reformu, hedeflerine ulaşmıştır. O dönüşüm reformu yapılırken yönetimdeki o günkü gerekliliğe göre kurgulanmış olan yapılanmanın bugün değiştirilmesi ve yenilenmesi gereği ile karşılaştık. Bundan öte sağlıkta yapacağımız bütün çalışmaları kamuya ve taraflara açık şekilde gündeme getireceğiz. Türkiye'nin meselelerini Türkiye'de çözüm üretecek şekilde herkesin konuşabileceği bir platformda çözmeye çalışacağız."

"DİYABET VE OBEZİTE KONGRESİ YAPACAĞIZ"

Türkiye'deki diyabetli sayısının artmasına ilişkin bir çalışmanın olup olmayacağına ilişkin soru üzerine ise Bakan Demircan, "Türkiye'de diyabet için 'tehlike çanları çalıyor' desek abartmış olmayız. Şu anda OECD ülkeleri içerisinde diyabet noktasında ikinci sıradayız. Bu hiç sevindirici bir durum değil. Obezitede de diyabetle birlikte ele alacağımız bir diğer konu. Bunu ciddi bir uyarı olarak algılayan bakanlığımız, önümüzdeki yıl içerisinde diyabetle ve obezite ile ilgili bir bilimsel kongre hazırlığı yapıyoruz. Bunu masaya yatırmalıyız. Bu konuda bizi olumsuz etkileyen faktörleri bir bir ortaya koyacağız, gereken tedbirleri halka arz edeceğiz" yanıtını verdi.

Bu haber toplam 2688 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim