• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Bakanı en iyi içeceği açıkladı!

Sağlık Bakanı en iyi içeceği açıkladı!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2014 yılı için Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı etkinliğini Manisa'da başlattı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı etkinliği kapsamında Manisa Laleli Merkez Parkı'nda vatandaşlarla birlikte sağlık için yürüdü.

Yürüyüşe AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Müezzinoğlu, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, dünya standartlarıyla yarışabilen, dünyanın gelişmiş ülkelerindeki tıbbi imkanları, sağlık hizmetlerini Türk halkına sunabilmeyi hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu:

"İşin asıl boyutu, yüzde 99'umuzun sağlıklı geldiği dünyada insanımızın, çocuklarımızın, geleceğimizi, bebeklerimizin ve yetişkinlerin sağlıklı bir yaşamla hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamaktır. 2014 yılı itibariyle bir taraftan sağlık hizmetlerimizi en ideal şekilde sunmak ve geliştirme hedefimiz var ama diğer taraftan sağlıklı kalabilme sağlıklı bir yaşam sürdürebilme adına kendimize değer vermeyi, kendi sağlığımızı önemsemeyi bireysel sağlığı, aile sağlığını, toplum sağlığını önceliklemeyi, hep birlikte 75 milyon ülke insanımıza yapmayı hedefliyoruz. Hasta insan sağlıklı kalabilmenin veya sağlıklı olabilmenin hayalini kurar. Sağlıklı insan ise yarınların ve geleceğin hayallerini kurar."

Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz sağlıklı insanlar olarak hem kendimizin hem ailemizin hem de ülkemizin yarınlarını, gelişmiş, üreten yarınlarını hayal edebilmek için sağlıklı olmamız ve sağlığımızı devam ettirebilmemiz adına diyoruz ki, 2014 yılı iki önemli kelime, bir sağlıklı besleneceğiz, iki hareket edeceğiz. Sağlıklı beslenme yalnız boğazımızdan giren gıdalar değildir. Nefesimizle girenler de önemlidir. Yani nefesimizi sigara dumanıyla akciğerlerimizi kirleten bir anlayış olmamalı. Temiz hava ve aldığımız her nefesin sağlıklı şeklide ciğerlerimize oradan oksijeniyle bütün beynimizin, bütün organlarımızın hücrelerine sağlıklı ve temiz oksijenli bir kan dolaşımı olarak gitmesi lazım. Boğazımızdan geçen her yudum sıvıya dikkat etmemiz lazım. En sağlıklı içecek sudur, daha sonra süt ve ayrandır. Bu üçünü yaptıktan sonra diğerlerine çok da fırsat kalmamalı. Diğer gıdalar da olabildiğince organik, taze, uzun ömürlülerden ziyade hemen sağlıklı tüketilebilecek gıdalardır."

Sağlıklı beslenme ve hareketin önemli olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, kendisine değer veren insanların her gün yarım saatini kendisine ayırarak hareket, spor yapması gerektiğini söyledi.Bakanlık ve AK Parti hükümeti olarak yönetim anlayışlarında 'Önce insan, önce sağlık' dediklerini belirten Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi hep birlikte 2014'ü sağlıklı beslenme, sevdiklerinizle hareket yılı olarak ilan ediyoruz ve startı Manisa'dan veriyoruz. Bu işi vatandaşlarımız yapacak. 75 milyon el birliğiyle yapacağız. Hep birlikte kendimize yarım saat ayıralım diyorum, o da mutlaka çocuklarımızla, eşimizle yani aile kültürünü birlikte paylaşarak huzur bulmayı inşallah başaralım diyorum. 29 Aralık 2013 yılından 1 Ocak'ı böyle bir hareketli yaşamla, pozitif enerjiyle, böyle bir hareketli yaşamla, pozitif enerjiyle karşılayalım. 2014 yılı hem Manisa hem ülkemiz hem ülke insanımız için daha sağlıklı huzur dolu geçsin diliyorum."

Konuşmanın ardından Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar Laleli Merkez Parkı'ndaki yürüyüş parkurunda yürüdü. Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler daha sonra baskülde tartıldı. Tartıya çıkan Müezzinoğlu, 82 kilo geldi. Etkinliğe katılanlara daha sonra pedometre dağıtan Bakan Müezzinoğlu, ayak üstü yumurta yedi.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2895 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim