• BIST 9524.59
  • Altın 2486.44
  • Dolar 32.5543
  • Euro 34.6727
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan 'Eczacılık Günü' kutlaması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan 'Eczacılık Günü' kutlaması
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 'Eczacılık Günü' dolayısıyla Sağlık Bakanlığı web sitesinde kutlama mesajı yayımladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 'Eczacılık Günü' dolayısıyla Sağlık Bakanlığı web sitesinde kutlama mesajı yayımladı;

 

Değerli eczacılarımız,

Sağlık hizmeti sunumumuz için özel bir öneme ve yere sahip, eczacılarımızın en önemli gününü, 14 Mayıs Eczacılık Gününüzü, sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Eczacılık, insanlığın hastalıklarla verdiği mücadelede, tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden biri olarak varlığını ve işlevselliğini korumuş mesleklerden birisidir. Eczacılar, dün olduğu gibi bugün de sağlık sistemimizde ki vazgeçilmezliğini sürdürmektedir.

Bakanlığımızın, geçtiğimiz 10 yılda eczacılarımızı, sağlık hizmetinin sunulmasında en önemli paydaşlarından görerek eczacılarımızın sorunlarının çözülüp çalışma koşullarının iyileştirilmesi, mesleki yeterliliklerinin ve sundukları hizmetlerin kalitesinin artırılması, sağlık sistemimiz ve toplum içinde hak ettikleri saygıyı ve itibarı görmelerinin sağlanması adına sürekli iyileştirmeler yaptığını belirtmek isterim.

Bu bağlamda geçtiğimiz yıl kabul edilen kanun ile eczacılığı yalnızca ticarethane açma ve mesul müdürlük olarak değil, ilacın üretiminden dağıtımına kadar tüm aşamalardan sorumlu olan ‘sağlık hizmet sunucusu' olarak yeniden tanımladık.

Bakanlığımız kanun kapsamında yayımlayacağı yönetmelikle eczaneleri ve eczacılarımızı rahatlatacak düzenlemeleri hayata geçirecektir.

Eczacılarımızın bu onurlu mesleği icra ederken, ülkemizde ki sağlık hizmetlerindeki nicel ve nitel artışa paralel iş yükleri de artmaktadır. Bu kapsamda eczacılarımızı güçlendirecek uygulamaları içeren yönetmelik, bir yıla yakın süredir meslek örgütleri ile istişare edilerek, alınan geri bildirimlerle, çok titiz bir çalışmayla hazırlanmaktadır. Yönetmelik, eczacılarımızın yaşadığı sorunların çözümüne katkı sağlayacak, sağlık alanında evrensel standartların yakalanmasına yardımcı olacaktır.

Yine bakanlığımızın programlarında yer alan ve halk sağlığı açısından çok önemsediğimiz "akılcı ilaç kullanımı" bilinçlendirme çalışmalarında en önemli paydaşımız eczacılarımızdır.

Bir anlamda hastalara tıbbi danışmanlık yapan eczacılarımızın, bu büyük sorumluluğun farkında ve bilincinde olduğuna inanıyorum.

14 Mayıs'ı eczacılığın anlam ve öneminin hatırlanmasına, mesleğe ömür, emek ve gönül vermiş, çok değerli hizmet ve gayretleriyle seviye ve değer kazandırmış, katkı sağlamış eczacılarımızın anılmasına bir vesile saymaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşımızın sağlık sorunlarına büyük bir duyarlılıkla yardımcı olmak için çalışan eczacılarımızın 'Eczacılık Günü'nü kutluyor saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2880 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim