• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Sağlık Bakanı Recep Akdağ "Askeri hastaneler en mükemmel hizmeti verecek"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ "Askeri hastaneler en mükemmel hizmeti verecek"
Bakan Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredildiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sağlık Bakanlığına devredilen askeri hastaneleri cihaz olarak daha çok zenginleştiriyoruz. Gerekirse hastaneleri tamirat, tadilatla, hatta gerekirse yeni hastaneler yapmak suretiyle, güvenlik kuvvetlerimize en mükemmel hizmeti, onların güvenliklerini de dikkate alarak, yeni bir düzenleme içerisindeyiz." dedi.

Bakan Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredildiğini belirtti. Askeri hastanelerin devrinden önce de bu hastanelere sivil hasta kabul edildiğini ifade eden Akdağ, "Askeri hastaneleri Sağlık Bakanlığına devralırken aslında burada vatandaşlara hizmet vermekten daha çok askerlerimize daha mükemmel hizmet nasıl veririz, bu maksatla devraldık. Sivile de hizmet verecekler ama özellikle terörün yoğun olduğu bölgelerde, çatışmaların daha yüksek olduğu bölgelerdeki hastaneleri Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmayın talebi doğrultusunda sadece asker ve güvenlik kuvvetlerine hizmet verecek şekilde geliştiriyoruz." diye konuştu.

HEM ASKERİ PERSONELE HEM DE SİVİLLERE SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Akdağ, eski adı Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) olan Ankara'daki Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul'daki Sultan Abdulhamit Hastanesi'nde hem askeri personele hem de sivillere sağlık hizmeti verildiğini aktardı. Türkiye'de bütün hastanelerin asker sivil ayrımı yapmadan herkese sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Akdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli Savunma Bakanlığının ihtiyaç duyduğu bölgelerde personelin güvenliğini de göz önünde bulundurarak, sadece güvenlik güçlerine hizmet verecek hastaneler dizayn edeceklerini anlattı.

CİHAZLAR ZENGİNLEŞTİRİLİYOR

Van, Hakkari, Diyarbakır'daki askeri hastaneleri ihtiyaç dahilinde sadece kolluk kuvvetlerine yönelik olarak geliştirdiklerine işaret eden Akdağ, "Sağlık Bakanlığına devredilen askeri hastaneleri cihaz olarak daha çok zenginleştiriyoruz. Gerekirse hastaneleri tamirat, tadilatla, hatta gerekirse yeni hastaneler yapmak suretiyle, güvenlik kuvvetlerimize en mükemmel hizmeti, onların güvenliklerini de dikkate alarak, yeni bir düzenleme içerisindeyiz." diye konuştu. Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığının uzmanlığını askeri hastanelere de yansıtacaklarını bildirerek, sahra hastanesi konumundaki sınır ötesi sağlık merkezlerine de destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3084 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim