• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan açlık grevi açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan açlık grevi açıklaması
Akdağ, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili, “Kutsal yaşam hakkının, sağlık hakkının tarafında durmak ve bu eylemlere zorlanan hükümlü ve tutukluların bu eylemlerini derhal sonlandırması için onlara destek olmak gerekiyor" dedi.

Akdağ, lösemili çocuklar için düzenlenen toplantıda cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili soru üzerine insan hayatının kendileri için önemine işaret etti.

Özgürlüğü bir şekilde kısıtlanan tutuklu ve hükümlülerin sağlıklarıyla ilgili çok hassas davranılması gerektiğini vurgulayan Akdağ, Adalet Bakanlığı ile bu konuda iyi bir işbirliği içinde çalıştıklarını bildirdi.

Bu eylemlerle alakalı tutuklu ve hükümlülerin hekimler tarafından her gün ziyaret edildiğini vurgulayan Akdağ, “Müsaade ettiklerinde muayeneleri yapılıyor, günlük ihtiyaçları karşılanıyor. Meseleyi yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

Bu hususta toplumda herkese görev düştüğüne dikkati çeken Akdağ, şunları kaydetti:
“Bu meseleyi siyasi bir mesele olarak, siyasi çıkarlar için, o çıkarlar ne olursa olsun kullanmaya çalışanlar inanılmaz bir yanlışlık içerisindeler. Burada kutsal yaşam hakkının, sağlık hakkının tarafında durmak ve bu eylemlere zorlanan, psikolojik olarak ya da başka türlü zorlanan hükümlü ve tutukluların bu eylemlerini derhal sonlandırması için onlara destek olmak gerekiyor. Maalesef Türkiye'de belli gruplar ya da çevreler bunu yapmak yerine bu eylemlerden kendi amaçları uğruna sonuçlar çıkarmaya çalışıyor. Bunu çok çirkin buluyorum, gayri insani buluyorum. Eğer oruç tutmakla, açlıkla bir siyasi sonuca ulaşılacaksa lütfen dışarıda olanlar bunu yapsınlar. Hükümlü ve tutukluları bu işe zorlayanların yanında da durmasınlar. Kim bu meseleyle işin çözüleceğine inanıyorsa siyaseten buyursun yapsın yani. Dışarıda olanlar, hür bir biçimde gezenler, dolaşanlar, yiyenler, içenler, hürriyeti tamamen elinde olanlar bunu yapsınlar. Meselenin bu tarafını ben çok önemsiyorum.”

“Yakından takip ediliyor”

“Hayati tehlikesi olan mahkum bulunup bulunmadığı” sorusu üzerine Akdağ, dün itibarıyla kendisine hayati tehlikesi bulunan kişinin bulunduğu bilgisinin verilmediğini bildirdi.

Açlık grevi yapanların yakından takip edildiğini yineleyen Akdağ, “Bu kişilerin sağlık durumları değişkenlik gösterir. Bugün bir şeyler söylersek yarın farklı bir durum ortaya çıkabilir” dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1934 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim