• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Bakanı reklam uyarısı yaptı

Sağlık Bakanı reklam uyarısı yaptı
Bakanı Akdağ, Samsun'da hastane koridorunda reklam tarzı takvimleri görünce kaldırılmasını istedi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ise, üniversite hastanesine gönderdiği bir hastanın profesör tarafından bakılmayarak özel muayenehane yönlendirilm

Kıranköy Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 400 yataklı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin resmi açılışı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir tarafından yapıldı. Hastaneyi gezen Bakan Akdağ, hastalarla sohbet edip sorunlarını dinledi. Hastanedeki sıkı bir denetim yapan Akdağ, servis bölümünün danışma noktasına gelerek, masayı inceledi. Vatandaşın görevliyle konuşmasının zor olacağını ifade eden Akdağ, daha sonra koltuğa oturdu. Masanın üzerinde bir tekvin gören Akdağ, "Genelgeler gönderdik. Takvim de dahi olsa reklamlı konulmayacak. Reklam tarzı şeyler yapılmamalı. Bunların üzerinde reklamlar var. Dikkat edilmesi gerekli" uyarısında bulundu.

Bakan Recep Akdağ, açılış töreninde yaptığı konuşmada, artık hiçbir hastanenin cihaz fakiri olmadığını, yapılan yatırımlarla eksikliklerin giderildiği kaydetti. Türkiye'de sağlık çalışanı olmanın çok zor olduğunu ifade eden Akdağ, "Türkiye'de sağlık insan gücünün sayısı yetersizdir. Avrupa Birliği ülkelerine göre kıyaslanınca, kriterlerine göre kıyaslayınca AB'de her 100 bin kişiye 350 doktor düşüyor Türkiye'de bu oran her 100 bin kişi 150 doktor. Yarısından bile az. Bunun anlamı her Türk hekiminin yükü AB'dekinin iki katıdır. Hemşirelerimizinki için daha fazla. Her 100 bin vatandaşa düşen hemşire sayısı AB'de 700, Türkiye'de ebelerle birlikte 200'ün altındadır. Türkiye'nin en önemli sağlık meselesi sağlık insan gücü sayısının yetersizliğidir. Tüm sağlık çalışanları hizmetini fedakarca yürütüyor. 2023 yılı hedefimiz 120 olan doktor sayımızı 200 bine, 180 bin hemşire sayımızı 400 bine çıkarmak. Bu vizyon ve raporlara rağmen yine AB ortalamasının altında kalacağız. Bu iş yükü hastalarımıza hizmet verirken zorlanmazına neden oluyor. Hastalarla yakınlar ve sağlık çalışanları arasında gerginlikler yaşanıyor. Günde 1.5 milyon kişi doktorun karşısına çıkıyor. Böyle büyük bir yük hacminde yanlış işler de istisnai olarak olabilir" dedi.

Akdağ, hükümet olarak 2015 vizyonlarının da olduğunu, Türkiye'nin hiçbir yerinde program dahilinde eksik, fiziki yapısı bozuk, yapılmamış, teçhizatı eksik hastane bırakmamak olduğunu, tüm altyapısını hazırlama hedeflerinin bulunduğunu, kalfalık döneminde açılışını yaptıkları hastaneyi hizmete soktuklarını, ustalık döneminde büyük şehirler hastanelerini hizmete sokacaklarını belirtti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ise, sağlık alanında nitelikli dönüşümlerin yaşandığını belirterek, ilçe gezilerinde yaşadığı ve sonrasında yaşanan gelişmelere değindi. Gezi sırasında tanıştığı bir vatandaşın cepten aradığını, ciddi bir sağlık probleminin olduğunu belirtmesi üzerine üniversite hastanesinde tavsiye edilen bir doktora yönlendirdiklerini belirten Demir, "Beni geri aradı bu vatandaşımız, hastaneye gitmiş randevu alamadığını, doktorun muayenehanesine gitmesi gerektiğinin kendisine
ifade edildiğini kaydetti. Belli alanlardaki hocalarımızın hizmet verme noktasında birikimlerine saygı duyuyoruz. Ama son değişiklikle birlikte ümit ediyorum tüm toplumumuz bir insanın bir hastalığı varsa bir hocamızın, profesörün bakması gerekiyorsa kesinlikle bu ulaşımda, bu hizmete vermede hiçbir eksiklik, aksaklık, engelleme veya ekstra vatandaşın maddi imkan sarf etmesi olmamalı. Hocamız hakkını alsın, ilave imkan verilecekse verilsin. 74 milyon insanımız istinasız bir hastalık problemi ile karşılaştığında bunu en iyi tedavi edecek hocamıza ilave maddi kaynak zorluk çıkmadan ulaşmalı. Buna ramak kaldı, az kaldı" şeklinde konuştu.

Daha sonra araştırma hastanesinde düzenlenen ve 90 kişinin eğitim aldığı işaret dili sertifika töreni yapıldı. Bakan Akdağ ve Bakan Demir, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz birlikte hastanenin açılışını yaptı. Hastane gezildikten sonra yemek yenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2084 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim