• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık Bakanı uyardı

Sağlık Bakanı uyardı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mers virüsüne ilişkin, 'Şu anda panik yapacak, olağanüstü bir durum söz konusu değil ama tedbir almak da bizim görevimiz. Hacı adaylarımızdan da çiğ deve sütü içmemelerini talep ediyoruz 'dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mers virüsüne ilişkin, "Şu anda panik yapacak, olağanüstü bir durum söz konusu değil ama tedbir almak da bizim görevimiz. Özellikle kaynak olarak deve, deve sütü ve yarasa. Hayvandan geçen bir virüs türü. Biz umre organizasyonu yapan turlarımızdan deve çiftliklerine tur düzenlememeleri, hacı adaylarımıza çiğ deve sütü ikramı yapılmamasını hacı adaylarımızdan da çiğ deve sütü içmemelerini talep ediyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti MKYK toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Suudi Arabistan'da görülen Mers virüsüne ilişkin bir soru üzerine Müezzinoğlu, "Son bir hafta on gün içinde Suudi Arabistan'da Mers virüsü ile ilgili vaka tespitleri oldu. Bir tane de eşiyle birlikte umreye giden Türk hacımızda Mers virüsü tespit edildi bir hafta kadar önce. Umreye giden vatandaşımızın sağlık durumu, şu anda bir sorun yok, gayet sağlıklı ama gerek Diyanet İşleri Başkanlığıyla birlikte, gerekse Sağlık Bakanlığı olarak bu anlamda öncelikli olarak bu anlamda önceki gün de kamuoyuna açıkladığımız konu şu anda panik yapacak, olağanüstü bir durum söz konusu değil. Ama tedbir almak da bizim görevimiz. Özellikle kaynak olarak deve ve deve sütü esas kaynak ve yarasa. Hayvandan geçen bir virüs türü. Biz umre organizasyonu yapan turlarımızdan deve çiftliklerine tur düzenlememeleri, hacı adaylarımıza çiğ deve sütü ikramı yapılmamasını hacı adaylarımızdan da çiğ deve sütü içmemelerini talep ediyoruz. Bu konuda bilinçlendirmeyi Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte yapacağız bir de el temizliğine hijyene olağanüstü dikkat etme, olağanüstü derken olması gereken düzeyde dikkat etmelerini talep ediyoruz onun dışında şu anda bir sorun yok" dedi.
 
Müezzinoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
 
"Yani Suudi Arabistan'a herhangi bir vesileyle giden tüm vatandaşlarımızdan yani turizm amaçlı giden de deve çiftliğine gidiyorsa deve çiftliğinde çiğ deve sütü içiyorsa bunun umreye giden, hacca giden, gezmeye giden ticaret amaçlı giden diye ayrımını yapmak doğru değil. Suudi Arabistan'da çıkış yeri zaten Mers virüsünün Suudi Arabistan dolayısıyla buraya gittiğimiz ziyaretlerde veya bunun dışında gittiğimiz ziyaretlerde de deve çiftlikleri ve çiğ deve sütüne toplum olarak dikkat etmemiz lazım."
 
Başka bir gazetecinin, "İdama ilişkin yeniden tartışılabilir yönünde bir açıklamanız olmuştu, neler söyleyeceksiniz" sorusuna Müezzinoğlu, "İnsanlık dışı katledilen evlatlarımız ve çocuklarımız var veya cinayetler var annesini babasını miras için eşini bütün bunlar da sistemi toplum yeniden gözden geçirmeli bunlardan bir tanesi de idamı tartışmaksa idamı da demokrasilerde millet tartışmalı. Hukuk sistemi, hukukçular tartışmalı yani Birileri ruhsal bunalım geçiriyor, Sağlık Bakanlığı da bunları tedavi etsin diye bir bakış olursa bu birbirimizi kendi kendimizi aldatmayalım söylediğim cümle bu" cevabını verdi.

Parti yönetiminde bu konunun tartışmaya açılıp açılmayacağının sorulması üzerine ise Müezzinoğlu; "Biz tartışalım diye söylemedim kamuoyu neticede kamuoyunu da ilgilendiren toplumun tamamını ilgilendiren bir konu" diye konuştu.
 
ENİSE YAPAR
ANKARA

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1938 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim