• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Bakanından 'dişe dokunur' itiraf

Sağlık Bakanından 'dişe dokunur' itiraf
Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin Acil Diş Polikliniği'ni açan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Aslında Türkiye'de ağız diş sağlığı açısından vatandaşlarımız yeterli farkındalığa ulaşsalar, şu anki kapasitelerimiz asla cevap vermeye yetmez." dedi.

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin Acil Diş Polikliniği'ni açan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Aslında Türkiye'de ağız diş sağlığı açısından vatandaşlarımız yeterli farkındalığa ulaşsalar, şu anki kapasitelerimiz asla cevap vermeye yetmez." dedi.

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin Acil Diş Polikliniği açıldı.

Acil Diş Polikliniği'nin açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, günde 24 saat hizmet verecek bir diş polikliniğinin planlanıp uygulamaya sokulmasının övgüye değer olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığına bağlı 123 ağız ve diş sağlığı merkezinin 49'unda günde 24 saat, 32'sinde ise 16 saat hizmet verildiğini anlatan Akdağ, bir referans merkezi olan bu tür bir birimde günde 24 saat hizmet verilmesinin önem taşıdığını kaydetti.

Bakanlığının ağız ve diş sağlığı hizmetleriyle ilgili de bilgi veren Akdağ, göreve geldiklerinde 2 bin 438 olan diş hekimi sayısının 5 bin 801'e çıktığını, bu sayıyı 7-8 bine ulaştırmayı planladıklarını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Dişhekimleri Birliği arasında serbest diş hekimlerinden hizmet alınmasına ilişkin görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Akdağ, ''Önümüzdeki yıllarda bir ölçüde serbest diş hekimlerinden hizmet alınabilecek pozisyona gidilebileceğini umuyorum'' dedi.

Göreve geldiklerinde bin 656 olan diş ünitesi sayısının 4 bin 583'e çıktığını, her diş hekimine bir diş ünitesi verdiklerini kaydeden Akdağ, bu hizmetlerin geliştirilerek devam edeceğini söyledi. Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Aslında Türkiye'de ağız diş sağlığı açısından vatandaşlarımız yeterli farkındalığa ulaşsalar, şu anki kapasitelerimiz asla cevap vermeye yetmez. Ne diş hekimi sayımız ne de kurduğumuz üniteler, üniversitelerimiz, Sağlık Bakanlığı ve muayenehane hizmetleri yeter. Bu farkındalığı da bir taraftan artırmaya gayret ediyoruz. Karabük ve Nevşehir'de okul çağı çocuklarımıza florla beraber koruyucu ağız diş sağlığı hizmeti verilmesine ilişkin yürüttüğümüz pilot projeyi önümüzdeki yıllarda bütün Türkiye'ye yaygınlaştıracağız.''

Yeni Tıpta Uzmanlık Tüzüğü'nde diş hekimliğinde 6 branşta uzmanlık getirildiğini anlatan Akdağ, bu düzenlemenin ''uzmanlaşma olursa pratisyen diş hekimleri için çalışma alanı kalmaz'' şeklinde anlaşılmasının yanlışlığına işaret etti. Akdağ, pratisyen diş hekimlerinin kendi çalışma alanlarında hizmetlerini sürdüreceklerini, uzmanlık yapanlara da emeklerinin karşılığını vermek istediklerini bildirdi.

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz da sağlıklı ağrısız yaşamın insanların doğal hakkı olduğunu, acil diş polikliniğinin Türkiye'de, hatta Avrupa'da tek olduğu düşüncesi taşıdıklarını söyledi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz ise hastane binasında hizmet verecek acil polikliniğine ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan da diş ağrısının ne zaman geleceğinin belli olmadığını, bu nedenle 24 saat hizmet verecek polikliniğin hastalara büyük yararı olacağını bildirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ise acil diş polikliniğinin diğer üniversiteler için de örnek olmasını diledi.

Rektör Ayhan, törene katılan Akdağ'a konuşmaların ardından bir plaket verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve diğer yetkililer daha sonra acil diş polikliniğinin açılışını yaptı.

Törene Sayıştay Başkanı Recai Akyel, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de katıldı.

stargundem

Bu haber toplam 1957 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim