• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık Bakanlığı: Aile hekiminde randevu sistemi zorunlu değil

Sağlık Bakanlığı: Aile hekiminde randevu sistemi zorunlu değil
Randevunun zorunlu olmadığını, isteyen vatandaşların randevu almadan da aile hekimine müracaat edebileceğini açıklayan Bakanlık, randevu hizmeti karşılığında her hangi bir ücretin ödenmeyeceğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Daha önce yaptığımız açıklamada hastaneler için kullanılan Merkezi Randevu Sistemine (MRS), 1 Temmuz 2013 tarihinde tüm Aile Hekimlerinin de dahil edildiğini böylece aile hekimine gitmek isteyen hastalarımızın bu sistemden yararlanarak randevu alabileceklerini belirtmiştik. Ancak halkımızın bu hizmetten daha verimli bir şekilde yararlanabilmesi ve bilgi eksikliğinin giderilmesi için söz konusu uygulama hakkında yeniden bilgi verilmesi ihtiyacı duyulmuştur." denildi.

Merkezi Randevu Sistemi ile özellikle sabah saatlerinde yaşanan yığılmaların önüne geçilmesi ve muayenelerin gün içine dengeli dağıtılmasının hedeflendiğine dikkat çeken Bakanlık açıklamasında, böylelikle vatandaşların hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde sıra bekleyerek zaman harcamayacağı, kendilerinin belirlediği zaman diliminde kolaylıkla sağlık hizmeti alabilecekleri belirtildi.

Hastaların randevularını nasıl alacakları konusuna açıklık getiren Sağlık Bakanlığı, hastaların randevularını; ALO 182, www.hastanerandevu.gov.tr internet adresi ve mobil cihazlarına 'Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması'nı indirerek zahmetsizce alabileceğini belirtti.

RANDEVU SİSTEMİ HASTALARIN KONFORU İÇİN

Bakanlık, muayene olmak için randevu almak zorunluluğu olup olmadığına ve acil durumlarda randevu alınıp alınmayacağına da şöyle açıklık getirdi: "Hayır. İsteyen vatandaşlarımız randevu almadan da aile hekimine müracaat edebilir. Ancak randevu ile gidildiği takdirde muayene sırası beklemeden, kendilerine uygun zaman diliminde kolaylıkla muayene olabilirler. Aile hekimine muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değildir. Randevu sistemi hastalarımızın konforlu sağlık hizmeti almasını sağlayacaktır. Ancak ayaktan başvuran hiçbir hastamız da mağdur edilmeyecek, muayenesi yapılacaktır. Acil olarak gelen hastalara ise öncelik tanınacaktır."

HASTALARDAN HERHANGİ BİR ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

Hastaların kendi aile hekimlerinin izinli olduğu durumlarda, kendi aile hekimlerine vekalet eden aile hekimine ayaktan başvurarak muayenelerini olabileceğini aktaran Bakanlık, randevu hizmeti karşılığında vatandaşların herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini ifade etti. Vatandaşlar sadece 182 no'lu telefonu aradıklarında sadece bağlı bulundukları operatörün tarifesine göre ücret ödeyecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3223 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim