• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık Bakanlığı bayramda özel tedbirler uygulayacak

Sağlık Bakanlığı bayramda özel tedbirler uygulayacak
Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı süresince hastane ve acil servislerde alınması gereken tedbirlerle ilgili genelge yayımladı. Genelgede bayram süresince sağlık hizmetlerinin aksatılmayacağı ve alınan tedbirler yayınlandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram tatili nedeniyle sağlık kuruluşlarında yoğunluğun artabileceğine dikkati çekilen "Ramazan Bayramı Tatilinde Sağlık Hizmetlerinin Aksatılmaksızın Sunumu" başlıklı genelgede, alınacak tedbirler yer aldı.

Sağlık hizmetlerinin ihtiyaç duyulduğu anda bekletilmeksizin ve 24 saat esasına dayalı verilmesi gereken özellikli bir hizmet olduğu belirtilen genelgede, hekim ve tüm sağlık çalışanlarının, çoğu zaman mesai kavramı olmaksızın ve özellikle de bayram ve tatil günlerinde fedakarlık göstererek çalıştıkları bildirildi.

Genelgede, bayram tatilinde Bakanlığa, üniversitelere ve özel sektöre ait, acil sağlık hizmeti vermekle yükümlü sağlık tesisleri bünyesindeki acil servislerin, artması muhtemel bu iş hacmini karşılayabilecek şekilde düzenlenmesi, gerektiğinde artan ve değişebilen ihtiyaçlara uygun olarak süratle takviye edilebilecek nitelikteki tedbirlerin önceden alınması gerektiği aktarıldı.

BAKANLIK TARAFINDAN ALINACAK TEDBİRLER

Genelgede, alınacak tedbirler şöyle sıralandı:

"- Acil servis hizmetleri, "Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ", yoğun bakım hizmetleri ise "Yataklı Sağlık Tesislerinde Yoğun Bakım Hizmetlerinin Uygulama ve Esasları hakkında Tebliğ" hükümlerinde belirtilen esaslara uygun olarak planlanmalı ve yürütülmelidir.

- Acil sağlık hizmetleri ile hasta sevk ve nakil işlemlerinin 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığı ile İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyon sağlanarak verilmesi esastır. Bu nedenle, Acil Sağlık Hizmetleri Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemindeki verilerin ilgili hastane yönetimlerince sürekli güncellenmesi sağlanmalı, hasta sevk-nakil ve ambulans hizmetlerinde aksaklığa sebebiyet verilmeyecek şekilde gerekli organizasyonlar yapılmalıdır.

- Hastanelerin acil servislerinde, laboratuvar, görüntüleme ve diğer teşhis ve tedavi birimleri ile hasta yatırılan tüm kliniklerde yeterli insan gücü, tıbbi donanım, lüzumlu sarf malzemesi, ilaç, serum gibi ihtiyaca göre bulundurulması ve lüzumu halinde takviye edilebilmesi amacıyla gerekli planlama ve organizasyonlar önceden yapılarak sorumlu ve ilgililere gerekli bildirimler yapılmalıdır.

- Tüm nöbet hizmetlerinin 24 saat hizmet sürekliliği esasına göre planlanması ve hizmet sunumunda herhangi bir olumsuzluk ve aksaklığa meydan verilmeksizin hizmetin yürütülebilmesi amacıyla ilk ve acil yardım, laboratuvar, görüntüleme ve klinik hizmetlerinin verilmesinde görev ve sorumlulukları bulunan tüm kurum, kuruluş ve ilgili birimler ile bunların sorumlularına gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili hususlar önceden tebliğ edilmelidir.

- Radyoterapi hizmetlerindeki aksamaların, hastaların tedavi süreçlerini olumsuz etkileyebileceği göz önünde bulundurularak bünyesinde radyoterapi merkezi bulunan sağlık tesislerinde verilen radyoterapi hizmetlerinin, bayram tatili süresince de planlanan tedavi protokollerine uygun olarak sürdürülmesi ve hasta mağduriyetine meydan verilmemesi için gerekli önlemler alınmalıdır.

- Diyaliz hizmeti verilen birimlerde hizmetler aksatılmamalı, ihtiyaç sahibi hastaların tedavilerine tedavi planına uygun olarak devam edilmelidir.

- Bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlar bünyesinde oluşturulan evde sağlık hizmet birimleri vasıtasıyla sunulmakta olan evde sağlık hizmetleri kapsamında; önceden planlanmış ev ziyaretleri, hastaların devam etmekte olan ilaç uygulaması, pansuman ve benzeri tıbbi bakım, tedavi ve işlemlerinin bayram tatiline isabet eden günlerde de aksatılmadan sürdürülmesi amacıyla ilgili birim sorumluları tarafından gerekli nöbet düzenlemelerinin yapılarak evde sağlık hizmetlerinin devamı sağlanmalıdır."

 

Ramazan Bayramı Tatilinde Sağlık Hizmetlerinin Aksatılmaksızın Sunumu.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı Tatilinde Sağlık Hizmetlerinin Aksatılmaksızın Sunumu hakkında duyuru yayımlandı.

Bayram Tatili Süresince Sağlık Hizmetleri hakkında duyuru

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Bayram Tatili Süresince Sağlık Hizmetleri hakkında duyuru yayımlandı.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3309 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim