• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Bakanlığı denetimlerinin etkisi kalmadı

Sağlık Bakanlığı denetimlerinin etkisi kalmadı
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) yayımladığı duyuru ile vakıf üniversiteleri dahil sözleşmeli tüm sağlık hizmeti sunucularının %200 fark ücreti alabileceklerini açıkladı.

SAĞLIK AKTÜEL - Bir süredir gündemde olan özel hastanelerin % 200’e kadar fark ücreti almalarına izin veren karar Bakanlar Kurulu’ndan çıkmış fakat özel hastanelerin alabilecekleri fark ücreti oranını belirleyen “Özel Hastaneler İle Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması Ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge” sebebiyle bu fark ücretini nasıl alacakları netleşmemişti.

Dün konuyu gündeme taşıyan saglikaktuel.com haber sitesi, BURSAD Genel Sekreteri Dr. Feza Şen’in açıklamalarına yer vermiş, özel hastanelerin % 200 fark ücreti alabilmeleri için SGK’nın konu ile ilgili duyuru yayımlaması ve ilgili yönergenin değiştirilmesi veya yürürlükten kaldırılması gerektiğini belirtmişti.

Haberin yayınlanmasından sonra akşamüzeri Özel ve Vakıf Hastanelerin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönergeyi iptal eden SGK, konu ile ilgili bir duyuru yayımlayarak SUT fiyatlarının iki katına kadar ilave ücret alınabileceğini açıkladı. SGK’nın duyurusunda şunlara yer verildi, “29/1/2010 tarihinde yayımlanan 'Özel Hastaneler ile Vakıf Üniversite Hastanelerinin Puanlandırılması ve İlave Ücret Alınması Hakkında Yönerge' Kurum Başkanlık Makamının 21/10/2013 tarihli olurları ile yürürlükten kaldırılmıştır. 22/10/2013 tarihinden geçerli olmak üzere Kamu idaresi sağlık hizmeti sunucuları dışındaki vakıf üniversiteleri dahil Kurumumuzla sözleşmeli tüm sağlık hizmeti sunucuları genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen sağlık hizmetleri bedelinin en fazla iki katına kadar ilave ücret alabileceklerdir.”

KISMİ BRANŞLI HASTANELER VE TIP MERKEZLERİNİ DE ETKİLİYOR

Yürürlükten kaldırılan SGK Yönergesi kapsamında branş anlaşması olduğu için puanlandırılmayan hastaneler ve Ayaktan Teşhis ve Tedavi (ATT) Yönetmeliğine tabi olan kurumlar % 30 ilave ücret alabiliyorlardı. Yeni uygulamayla bu kurumlar da % 200 fark ücreti almaya hak kazandılar.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN ETKİSİ KALMADI

Özel hastanelerde kalite değerlendirmesi yapmaya hazırlanan Sağlık Bakanlığı Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı, bayramdan önce duyuru yayımlayarak 23-25 Ekim tarihleri arasında belirlenen özel hastaneleri denetleyeceğini açıklamıştı. Yönergenin iptali ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından Özel Hastanelerde yapılacak olan Kalite ve Hizmet Standartlarının Belirlenmesi denetimlerinin ilave ücrete etkisi kalmadı.

Abdullah Gökhan Pekak / www.saglikaktuel.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9864 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim