• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık Bakanlığı, güzellik ve tıp merkezleriyle ilgili mevzuatta değişiklik yapmaya hazırlanıyor

Sağlık Bakanlığı, güzellik ve tıp merkezleriyle ilgili mevzuatta değişiklik yapmaya hazırlanıyor
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu, güzellik merkezleriyle ilgili yönetmeliğin yürürlükten kaldırılacağını, böylece bu gibi yerlerde artık herhangi bir komplikasyon veya yan tesir meydana getirebilecek botoks, siğil ve akne tedavisi gibi işleml

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu, güzellik merkezleriyle ilgili yönetmeliğin yürürlükten kaldırılacağını, böylece bu gibi yerlerde artık herhangi bir komplikasyon veya yan tesir meydana getirebilecek botoks, siğil ve akne tedavisi gibi işlemler yapılamayacağını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, güzellik ve tıp merkezlerinin sahip olmaları gereken kriterleri yeniden düzenleyen mevzuat çalışması yürütüldüğünü ifade etti.

Bu çalışma kapsamında güzellik merkezleriyle ilgili yönetmeliğin yürürlükten kaldırılacağını, özel hastanelerle ilgili yönetmeliğin de gözden geçirileceğini anlatan Gümrükçüoğlu, bu konuda tarafların görüşlerinin de alınacağını söyledi.

Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

“Yapılacak olan şey, bu merkezlerin kapatılması işlemi değil. Bundan sonraki süreçte özel hastane ya da sağlık kuruluşu, hatta kamu hastanesi bile kurulmak istense o bölgedeki hasta, ameliyat, poliklinik, sağlık kuruluşu ve yatak sayısı ile nüfusa bakılacak ve planlama ona göre yapılacak. Yani bir bölgede kamu hastanesi, özel hastane ya da tıp veya dal merkezi kurulmasına bu kriterlere bakılarak izin verilecek.”

Gümrükçüoğlu, “O zaman Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi sadece ayaktan tedavi yapılan özel sağlık kurumlarını kapsamıyor öyle mi?” sorusuna, “Elbette, tabii ki. Bu çalışmanın kapsamı geniş ve esaslı” yanıtını verdi.

Tıp merkezlerinin yapabileceği tıbbi işlemlerle sahip olmaları gereken fiziki alt yapıya ilişkin düzenlemelerin de gözden geçirilerek, yeni yönetmelikte bu yönde değişiklikler yapılacağını dile getiren Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

“Burada iki önemli husus var. Birincisi tıp merkezlerinin yapabilecekleri işlemler, kapasiteleri ve fiziki mekanlarının gerektirdiği tıbbi şartlar gözden geçirilerek yönetmeliğe uyarlanacak. Tıp merkezlerine buna adaptasyon sağlamaları için süre verilecek. İkinci husus ise güzellik ve estetik merkezleriyle ilgili. Bunların da tıbbi ve bilimsel görüşlere paralel olarak yapabilecekleri iş ve işlemler yeniden belirlenecek.
Şöyle ki, bu merkezler artık herhangi bir komplikasyon veya yan tesir meydana getirebilecek botoks, siğil ve akne tedavisi gibi işlemleri yapamayacaklar. Bunları yapmak isterlerse de gerekli fiziki altyapıyı kurmaları gerekecek. Bu yerler kapanmayacak. Yine güzellik ya da estetik salonu olarak işlerine devam edebilecekler ama sözünü ettiğim bu tür işlemleri yapamayacaklar.”

Yeni düzenlemeyle, altyapısı gelişmiş, daha iyi bir kayıt ve müdahale sistemine sahip tıp merkezleri oluşturulmasının amaçlandığını belirten Gümrükçüoğlu, “Yani 'gecekondu' klinikler yerine daha iyi bir sisteme sahip sağlık merkezleri kurulması mı hedefleniyor?” sorusuna, “Evet evet, aynen öyle. Hiçbir yeri kapatmıyoruz. Şu anda benim öyle bir kararım yok. Atıl iş gücünü aktif olabileceği yere yönlendirmek amacındayız” yanıtını verdi.

Bu haber toplam 2355 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim