• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlık Bakanlığı ile Cleveland Clinic'ten ortak zirve

Sağlık Bakanlığı ile Cleveland Clinic'ten ortak zirve
"Hasta İletişim Zirvesi", 6-7 Mart'ta İstanbul'da düzenlenecek

Sağlık Bakanlığı ile Cleveland Clinic işbirliğiyle İstanbul'da "Hasta İletişim Zirvesi" düzenlenecek.

Cleveland Clinic Türkiye Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilki 6-7 Mart'ta Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirveye sağlık hizmetleri yetkilileri, akademi ile iş dünyasından uluslararası ve yerel liderler katılacak.

Zirve kapsamında "Sağlık hizmetlerinde şiddeti önlemek ve dayanıklılık inşa etmek", "Türkiye'deki hasta odaklı sağlık hizmetlerinde karşılaşılan zorluklar ve kullanılabilecek fırsatlar" ve "Liderlerin kültürel iyileşmenin sürdürülmesindeki rolü" başlıklı paneller gerçekleştirilecek.

Etkinlikte, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, bakanlığın doktor-hasta iletişiminin önemiyle ilgili vizyonunu; İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Aydın, Türkiye'de hasta deneyiminin mevcut durumunu; Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, Türkiye'de ilerleyen teknolojiyi; Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Doğan Ünal, hasta odaklı sağlık hizmetlerine giden yolu; İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Karaman da doktor güvenliği sorunu ve doktor dayanıklılığını inşa etmeyi anlatacak.

Cleveland Clinic Baş Hemşire Yöneticisi Sheila Miller'ın, hasta odaklı sağlık hizmetlerinin optimum seviyeye getirilmesinde hemşireler ve yardımcı sağlık profesyonellerinin rolü üzerine açılış sunumu yapacağı etkinlikte, Kardiyoloji Bölüm Başkan Yardımcısı Murat Tuzcu da daha iyi sonuçlar almak için hasta okur-yazarlığının iyileştirilmesi hakkında konuşma yapacak.

Etkinlikte, alanlarında uzman sağlıkçılar farklı alanlarda sunum gerçekleştirecek.

- "Cleveland ile işbirliğinden gurur duyuyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sağlık Bakanlığı Sağlık Geliştirme Daire Başkanı Ömer Tontuş, zirvenin asıl amacının daha nitelikli sağlık hizmeti sunmak olduğunu belirterek, konferansın, Bakanlığın sağlık hizmetleri merkezlerinde hastalara hizmet ederken hasta deneyiminin öneminin vurgulanmasına ve alandaki en son gelişmelerin tanıtılmasına yönelik aralıksız çalışmalarının bir parçası olduğunu kaydetti.

Tontuş, "İki günlük zirve, hastaların, bakımları devam ederken daha iyi partnerler haline gelmesine yardımcı olmak amacıyla sağlık hizmetleri profesyonellerinin, güvenlik, kalite ve deneyimin birincil etmeni olarak hastanın çevresinde yer almalarını teşvik edecektir. Bu girişimde, hızla büyüyen hasta deneyimi alanının öncüleri olan Ohio merkezli Cleveland Clinic kuruluşuyla işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Cleveland Clinic Uluslararası Operasyonlar Yetkili Müdürü Rob Stall ise şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık Bakanlığı, Cleveland Clinic ve diğer sağlık hizmetleri kuruluşlarından konuşmacılar ve doktorlar zirve boyunca hasta deneyimi tecrübelerini paylaştıkça, katılımcılar yalnızca sağlık hizmetlerinin optimum bir biçimde gerçekleştirilmesine yönelik olarak hasta deneyiminin en üst seviye bir stratejik öncelik olduğunu onaylamakla kalmayacak, aynı zamanda tahmin edilebilir bir hizmet modelinde ekip çalışmasının gerekliliğinin farkına varıp, tüm sağlık hizmetleri çalışanlarının aslında bakıcı niteliği taşıdığını anlayacaklar. Aynı zamanda, hasta deneyiminin, değer odaklı bir sağlık hizmetleri sisteminde, güvenli, kaliteli bir bakımın sağlanması açısından oynadığı önemli rolün farkına varacak, kafalarında ideal hasta ve aile odaklı deneyimin resmini oluşturacak ve bu konuma ulaşmak için gerekli esas unsurların ne olduğunu teşhis edeceklerdir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5832 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim