• BIST 9645.02
  • Altın 2418.204
  • Dolar 32.5836
  • Euro 34.728
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Bakanlığı, koruyucu sağlık hizmetlerini yeniden düzenledi

Sağlık Bakanlığı, koruyucu sağlık hizmetlerini yeniden düzenledi
Sağlık Bakanlığı, koruyucu sağlık hizmetlerini yeniden düzenledi. Ulaşım imkanları, nüfus, coğrafi ve sosyo ekonomik şartlar ve bölge merkezli sağlık planlaması kriterleri gözetilerek...

Sağlık Bakanlığı, koruyucu sağlık hizmetlerini yeniden düzenledi. Ulaşım imkanları, nüfus, coğrafi ve sosyo ekonomik şartlar ve bölge merkezli sağlık planlaması kriterleri gözetilerek kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri, birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetleri ve gezici sağlık hizmetleri ile yataklı tedavi hizmetlerinin ilçe devlet hastaneleri bünyesinde aile hekimleri ile birlikte entegre sağlık hizmet sunum modeli ile verilmesi kararlaştırıldı. Bakanlık, verilecek hizmetin kapsamını, çalışma usul ve esaslarını, personelin sorumluluklarını, idari ve mali hususlar ile işleyişe dair diğer hususların temel esaslarını belirleyen yönergeyi resmen yürürle koydu.

"Sağlık Bakanlığına Bağlı İlçe Devlet Hastanelerinde Entegre Sağlık Hizmeti Sunulmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge" 81 il valliiğine ve SGK'ya gönderildi. Yönergede, sağlık hizmetlerinde verimliliğin artırılması, kaynak tasarrufunun sağlanması ve hizmet sunumunun güçlendirilerek, yetkili merkezden sunulması için bir dizi çalışma yapıldığı belirtildi. Yönergede şu ifadelere yer verildi: "Ulaşım imkânları, nüfus, coğrafi ve sosyo-ekonomik şartlar ve bölge merkezli sağlık planlaması kriterleri gözetilmek suretiyle kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri, birinci basamak ve gezici sağlık hizmetleri ile yataklı tedavi hizmetlerinin ilçe devlet hastaneleri bünyesinde aile hekimleriyle birlikte entegre sağlık hizmet sunum modeli ile verilmesi amacıyla hazırlanan yönerge devreye girmiştir. 14.11.2006 tarih ve 8857 sayılı Bakan onayı ile yayımlanan 'Entegre İlçe Hastanesinin Açılması, Kapanması ve Buralarda Verilecek Sağlık Hizmetleri Hakkında Yönerge' yürürlükten kaldırılmıştır. İlçe devlet hastanelerinde verilecek hizmetlerin 'Sağlık Bakanlığına Bağlı İlçe Devlet Hastanelerinde Entegre Sağlık Hizmeti Sunulmasına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönerge' çerçevesinde yürütülmesi, uygulamada karşılaşılan sorunların ilgili irtibat adresine elektronik ortamda bildirilmesi gerekiyor."

haberaktuel.com

Bu haber toplam 4236 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim