• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Bakanlığı, Kosova'ya 60 yataklı yoğun bakım servisi inşa edecek / Video

Sağlık Bakanlığı, Kosova'ya 60 yataklı yoğun bakım servisi inşa edecek / Video
Kosova'nın başkenti Priştine'ye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eşliğindeki heyetin ilk durağını Kosova Sağlık Bakanlığı oluşturdu.

Kosova'nın başkenti Priştine'ye gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eşliğindeki heyetin ilk durağını Kosova Sağlık Bakanlığı oluşturdu. Kosova Sağlık Bakanlığı'nda, Bakan Mehmet Müezzinoğlu ve eşliğindeki heyet, mevkidaşı Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani tarafından karşılandı. Daha sonra, Agani ile Müezinoğlu heyetler arası görüşmede bulundu.

Görüşmede, Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani, Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, AK Parti Milletvekilleri, Bülent Türkan, Mustafa Kabakcı, Mevlüt Çavuşoğlu, Gülay Galyan, Hüseyin Bünge ve Kosova Sağlık Bakanı Yardımcıları hazır bulundular. Gerçekleşen görüşmede Kosova ile Türkiye Sağlık Bakanlıkları arasında yıllara dayan işbirliği konuları ve ilerdeki dönem çalışmalar ve gerçekleştirilecek projeler masaya yatırıldı .Görüşmede ev sahibi Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani, mevkidaşı Müezzinoğlu'nu ve eşliğindeki heyeti selamlarken, Ramazan ayında gerçekleştiği için bu ziyaretin daha anlamlı ve daha Bereketli olduğunu ifade etti. Agani, Türkiye Sağlık Bakanlığı'na her yıl ücretsiz olarak yüz Kosovalıyı Türkiye'de tedavi ettiği için teşekkürlerini sunarken, özelikle Sağlık Bakanlığı'nın Priştine Üniversitesi Hastanesi'nde 60 yataklı yoğun bakım servisi inşa edeceği haberinin tüm Kosovalıları sevindirdiğini söyledi. Bakan Agani, Kosova Sağlık Bakanlığı'nın yeni uygulama planı ile Türkiye'nin özel sağlık sektörü için Kosova'da kolaylıklar sağlayacağını bildirdi. Agani, Kosova'da hastane inşa etmek isteyen Türkiye iş adamları için kapıların açık olduğunu da belirtti.

Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kosova'daki sağlık hizmetlerini en üst düzeye çıkarmak için tüm vaad edilenleri en kısa zamanda gerçekleştireceklerini ve bundan böyle de her yıl ücretsiz 100 hastanın tedavisinin Türkiye'de yapılacağını ifade etti.

Görüşmelerin sonunda iki bakan birbirine hediyeler sundu. Görüşmelerin tamamlanmasından hemen sonra Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu görüşmelerle ilgi DHA'ya açıklamada bulundu.

Müezzinoğlu, 'Kosova'ya gelişimizin temel sebebi, Kosova Demokratik Türk Partisi'nin verdiği i iftara davetli olmamızdır. Bu iftar vesilesiyle geldik. Bakanımız Mahir Yağcılar'a teşekkür ederim. Tabi gelmişken, değerli dostumuz Ferid Agani Sağlık Bakanımızı da ziyaret ettik ve daha önceden de birçok konuyu paylaştık bugün de bu konuları yeniden ele aldık. İnşallah hızla projelendirip önümüzdeki dönemde yoğun bakım servisinin yapımıyla sorumluluğumuzu en kısa zamanda yerine getireceğiz ve Kosova halkına sağlık alanında özelikle acil sağlık hizmetleri ve yoğun bakım hizmetlerinde Türkiye'nin hem bilgi hem teknoloji desteğini aktaracağız. Artık zamana karşı yarışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu hizmeti Kosova halkına kazandıracağız diye temenni ediyorum' dedi.

Ramazan'da Kosovalı soydaşlarımızla iftar yapmanın güzel bir duygu olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, 'Ramazan ayı rahmettir, berekettir. Dolayısıyla Ramazan ayının en büyük özeliğinden biri de paylaşmaktadır. Biz de Kosovalı kardeşlerimizle bir iftarda sofrayı paylaşacağız. Ama önemli olan sofrayı paylaşmak değil, önemi olan sevgiyi paylaşmak, dostlukları paylaşmaktır. Sevginin çoğalması için buradayız. İnşallah Ramazan'ın rahmeti, bereketi Kosova halkına, İslam dünyasına daha çok huzura ve barışa vesile olur' şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu ve eşliğindeki heyet Priştine'den, Prizren'e hareket etti. İftardan sonra Bakan Müezzioğlu Kosova temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2497 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim