• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Bakanlığı mobil hastane kuracak

Sağlık Bakanlığı mobil hastane kuracak
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kuraklıkla beraber açlığın hüküm sürdüğü Somali'de halkın yararlanacağı mobil hastane kuracaklarını açıkladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi tarafından verilen iftar yemeğinde, Somali'de yaşanan insanlık dramı unutulmadı. Yemeğe katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Somali'deki insanlık dramına dünyanın gözünü kapamasını ve kulağını tıkamamasını istedi. Akdağ, Bakanlık olarak Somali'ye mobil hastaneler kuracaklarını belirtti.

Bakan Recep Akdağ, Somali'deki insanlık dramına vurgu yaparak, dünya ülkelerine sitem etti. Akdağ, "Dünyanın, ciddi bir şekilde kuraklığın yaşandığı Somali'de oturamayanlar var, bir bardak su için belki canını vermeye hazır olanlar var. Böyle bir dünyada çelişkiler dünyasında yaşamak acı verici. Bütün Türkiye'de ciddi bir yardım kampanyası var. Herkes gücü oranında Başbakanlık, Kızılay hesaplarına yardımda bulunarak, insanlık dramına destek olmaya çalışıyor. Bu iftar sofrasını vesile kılarak belki de yapacaklarımızın daha fazlasını yapacak durumdayızdır. Kimin elinde ne kadar imkan varsa mutlaka bu yardım kervanına ortak olmalıyız."
dedi.

Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığı olarak gönüllü ekiplerle destek verdiklerini anlatarak, "Orada mobil hastaneler olacak. Gönüllü sağlık çalışanlarıyla destek vereceğiz. Dünyanın zengin ülkeleri bu meseleler karşısında zayıf reaksiyonlar veriyorlar. Bütün dünyada ciddi bir obezite var. Fazla yediğimiz için insanlar fazla yemekten obezite oluyorlar. Demek ki israf etmesek azıcık da olsa ihtiyacı olanlara ayırabilsek, dünyada ne açlıktan ne de susuzluktan tek kişi ölmez. Biz ülke olarak üstümüze düşeni yapıyoruz. Dünya, bu meseleye gözlerini kapamamalı ve kulaklarını tıkamamalıdır." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Somali'deki insanlar için kampanya düzenlediklerini söyledi. Vardan, "Ramazan geçiriyoruz. Belki dünyada bu sofrayı hayal dahi edemeyecek insanlar var, dünyada bir kısmı Somali'de bir kısmı da Afrika'nın diğer ülkelerinde yaşıyorlar. Karınca kararı ne katabiliriz diye onlara çalışma yaptık. Değişik katmanlarda vesilelerle yardımcı oldular, oluyorlar. Önümüzdeki Salı günü de Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay ile başlayacağımız genel kampanyamıza katılım çağrımızı İstanbul'daki iftarımızda yapacağız. Bu çalışmalar, bugün hatırlandı ama senelerdir belki televizyonlarda görmüş olduğumuz o bölgede yardım ihtiyacı var. Her işte bir hayır vardır. önemli bir hassasiyete sebebiyet vermiş oluruz" diye konuştu.

Vardan, dünyanın çalkalandığı bir dönemde, Türkiye'nin diğer ülkelerden gece-gündüz gibi ayrışmış durumda olduğunu kaydederek, "Lütfen ülkemizin kıymetini bilelim, varlıklarımızın değerini bilelim, birbirimizle dövüşecek, kavga edecek, kapışacak lüksümüz yok. Dünyanın 10. büyük ekonomisi olmak gibi düşüncemiz varsa birlikte elele vererek çalışmak zorundayız. Sıkıntılı dünyanın durumu da bize fırsat oluşturacak, kendi farklılığımızı zenginlik kabul ederek, hakikaten demokrasi istiyorsak, bize bir şeyler katmak istiyorsak, Kayseri'de Antep'te olduğu gibi Malatya'da olduğu gibi el ele verip çalışmak zorundayız." diye konuştu.

İftarın ardından yapılan konuşmalarda açlıkla karşı karşıya kalan Somali'deki insanlar unutulmadı. MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Ruhlukürkçü, MÜSİAD'ın düzenlediği yardım kampanyası için yemeğe katılanlardan cep telefonlarından mesaj atmalarını istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2212 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim