• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Bakanlığı personeline ek ödeme yönetmeliğinde neler var?

Sağlık Bakanlığı personeline ek ödeme yönetmeliğinde neler var?
Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları personeline ek ödeme yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Sağlık Bakanlığına bağlı İl Sağlık Müdürlükleri ve bağlı birimlerinde görev yapan personele, Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna bağlı merkez laboratuvarları, Halk Sağlığı Müdürlükleri ve bağlı birimlerinde görev yapan personele, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Analiz ve Kontrol Laboratuvarlarında sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri ile teknik hizmetler sınıfında fiilen görev yapan personele, Bakanlıkça belirlenen hizmet sunum şartları ve kriterleri dikkate alınmak suretiyle, personelin unvanı, görevi, çalışma şartları ve süresi, hizmete katkısı, performansı, eğitim, öğrenim, inceleme ve araştırma faaliyetleri gibi unsurlar esas alınarak, döner sermayeden yapılacak ek ödemenin oran, usul ve esasları belirlendi.

Buna göre, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Analiz ve Kontrol Laboratuvarlarında sağlık ve yardımcı sağlık hizmetleri ile teknik hizmetler sınıfında görev yapan personel, Yönetmelik kapsamına alındı.

-İş yeri hekimlerine katsayı artışı

Yönetmelik ile iş yeri hekimleri ve iş sağlığı uzmanlarına yüzde 30'a kadar kadro unvan katsayı artışı yapılacak. Buna göre, Halk Sağlığı Kurumu adına iş yeri hekimi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görevlendirilen personel için Halk Sağlığı Müdürlüklerince 10 iş yeri ile anlaşma imzalanması durumunda kadro unvan katsayıları yüzde 5, 11-30 arasındaki iş yeri ile anlaşma imzalanması durumunda yüzde 10, 31-50 iş yeri ile anlaşma imzalanması durumunda yüzde 15, 51-70 arasındaki iş yeri ile anlaşma imzalanması durumunda yüzde 20, 71-90 iş yeri ile anlaşma imzalanması durumunda yüzde 25, 91 ve üzeri iş yeri ile anlaşma imzalanması durumunda ise yüzde 30 oranında artırılacak.

Hastane müdürü ve başhekimlere Bakanlık görevlendirmesi ile ek ödeme verilebilecek.

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile bağlı birimleri ve merkez laboratuvarlarında ve İl Sağlık Müdürlüğü ile bağlı birimlerinde ödül kapsamında verilen ek puan 1 yıl içinde, 6 aydan 3 aya indirildi.

Taşra teşkilatı ve bağlı kuruluşlar ile taşra kuruluşları arasında en az 1 aylık yapılan geçici görevlendirmelerde sabit ödemelerin, görevlendirildiği yerden ödenmesi sağlanacak.

-Olağanüstü durumlarda ek puan

Doğal afet, savaş, salgın hastalık, seferberlik, olağanüstü hallerde ve Bakanlık tarafından belirlenen olağan dışı durumlarda, görevlendirme süresince personele kadrosunun bulunduğu yerden, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından il birim performans puan ortalaması, merkez laboratuvarları tarafından merkez laboratuvarları birim performans puan ortalaması ve kendi hizmet alanı kadro-unvan katsayısı esas alınarak ek ödeme yapılacak. Bu şekilde görevlendirilen personele her görevlendirme itibariyle ilk ay için Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından il birim performans puan ortalamasının veya merkez laboratuvarı tarafından merkez laboratuvarları birim performans puan ortalamasının yüzde 20'si, aynı görevlendirmenin devamı niteliğindeki görevlendirmenin bir aydan fazla devam etmesi halinde takip eden aylar için ise yüzde 30'u oranında ek puan verilecek.

Merkez laboratuvarları personeli ek puanı yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı .Merkez laboratuvar personeli de ödül ek puanından faydalanabilecek. Öte yandan, yönetmelikle bilimsel çalışma puanları da revize edildi.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeline Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik'in tam metni için tıklayınız 

Bu haber toplam 3080 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim