• BIST 9695.03
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 27 °C

"Sağlık Bakanlığı yasa çalışmasını gizli yapmasın"

"Sağlık Bakanlığı yasa çalışmasını gizli yapmasın"
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Yangından mal kaçırır gibi yasal değişiklikler yapmak istenmesi son derece yanlıştır. Bakanlık bu tutumundan vazgeçmelidir." dedi.

Sağlık Bakanlığı Teşkilatında köklü değişiklik getirecek Kanun Hükmündeki Kararname hazırlığının bakanlık tarafından gizli bir şekilde yürütülmesine tepki gösteren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “350 bine yakın çalışanı olan, 72.5 Milyon vatandaşımızın sağlığından sorumlu Sağlık Bakanlığı’nın teşkilat yapısında köklü değişiklikler getirecek bir Kanun Hükmünde Kararname hazırlanıyor. Fakat bu kararnamenin taslağı ne hikmetse çalışanlar ve çalışanların temsilcileri sivil toplum örgütlerinden gizleniyor. İnternet siteleri ele geçirdik diye taslaklar yayınlıyor. Böyle yangından mal kaçırır gibi yasal değişiklikler yapmak istenmesi son derece yanlıştır. Bakanlık bu tutumundan vazgeçmelidir.” dedi.

Söz konusu kararname ile ilgili sivil toplumun görüşünün mutlaka alınması gerektiğini ifade eden Türk Sağlık-Sen Genel başkanı Önder Kahveci “ Bir yasal değişiklik yapılmak isteniyorsa,bu önce sosyal taraflarla diyaloga kurularak gerçekleştirilmelidir. Ben yaptım oldu mantığının sağlık sistemimizde geri dönülmesi imkansız zararlara neden olabilir. Sağlık bakanlığı’nın yapısını değiştiren bu kararname yayınlanmadan mutlaka sosyal taraflarda sürece dahil edilmeli, çalışanların talep ve beklentileri dikkate alınmalıdır ” şeklinde konuştu.

Gizli yasa hazırlığının çalışanları endişelendirdiğini kaydeden Kahveci “Sağlık çalışanları, bakanlık merkez teşkilatında görevli personeller bu gizli kararname çalışmasından endişeliler. Taslağa göre bakanlık merkezinde çalışan tüm personelin sözleşmeli olarak çalıştırılması, çalışan sayısının azaltılması öngörülüyor. Bakanlık personellerin biz ne olacağız sorusuna hiç cevap verilmiyor. Genel müdürlükler kaldırılıyor. Başkanlıklar kuruluyor. Denetim gibi çok önemli bir fonksiyonu olan Teftiş kurulu kaldırıyor. Kurumların kendilerini denetlemesi öngörülüyor. İlçe Sağlık müdürlükleri kuruluyor. Fakat bunların hepsi çalışanlardan gizli yapılıyor. Kamuoyuna açıkça ilan edilmiyor. Sendikaların görüşü alınmıyor. Bakanlık neden böyle gizli kapaklı iş yapıyor, niçin bu reform niteliğindeki değişikliklerin tartışılmasını istemiyor bunu iyi düşünmek lazım” dedi.

Kahveci ayrıca söz konusu değişiklikle Kamu hastane birliklerinin hayata geçirilmesinin planlandığının da görüldüğünü ifade ederek “Geçtiğimiz dönemde Mecliste tartışılan ve çekinceler bulunarak yasalaşmayan Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı, Bakanlık Teşkilat değişikliği ile ilgili kanun hükmündeki kararnameye eklenerek hiç tartışılmadan uygulamaya geçirilmek istendiğini bakanlıktan izinsiz yayınlanan taslaklarda görüyoruz. Mecliste sakıncaları bulunduğu için ertelenen bir yasanın böyle bir yöntemle çıkarılması son derece yanlıştır.” şeklinde konuştu

Sağlık Bakanlığı’ndan diyalog, uzlaşı ve şeffaflık beklediklerini kaydeden Kahveci söz konusu tasarının tüm sosyal taraflarla birlikte değerlendirilmesi çağrısı yaptı. Oldu bittiye getirilerek yayınlamamasını istedi.

Bu haber toplam 3517 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim