• BIST 9587.59
  • Altın 2489.077
  • Dolar 32.5349
  • Euro 34.867
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık Bakanlığı'nca Özel Sağlık Kuruluşlarına 2012-2013 yılı için verilecek ek kadro dağıtım ilanı

Sağlık Bakanlığı'nca Özel Sağlık Kuruluşlarına 2012-2013 yılı için verilecek ek kadro dağıtım ilanı
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Sağlık Bakanlığınca Özel Sağlık Kuruluşlarına 2012-2013 yılı için verilecek ek kadro dağıtım ilanı yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığınca Özel Sağlık Kuruluşlarına 2012-2013 yılı için verilecek ek kadro dağıtım ilanı yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

SAĞLIK BAKANLIĞINCA ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARINA 2012-2013 YILI İÇİN VERİLECEK EK KADRO DAĞITIM İLANI

 

Kadro Tahsisi Yapılabilecek Uzmanlık Dalları

 

Özel Sağlık Kuruluşlarına kadro tahsisi yapılabilecek tüm uzmanlık dallarının listesi Tablo I’de belirtilmiştir. Yüz yatağın üzerinde bulunan hastaneler, bu tabloda bulunan uzmanlık dallarında talepte bulunabilirler. Yüz yatağın altındaki hastaneler Tablo II’ de bulunan uzmanlık dallarında talepte bulunabilir. 100 yatağın altındaki hastanelerin, o ilde tek olması ve Tablo III’de bulunan uzmanlık dallarında hiç kadrosu bulunmaması halinde Tablo III’de bulunan uzmanlık dallarındaki talepleri de değerlendirmeye alınacaktır.

 

TABLO I

 

İç Hastalıkları

Biyokimya ve Klinik Biyokimya

Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Patoloji

Genel Cerrahi

Deri ve Zührevi Hastalıkları

Göz Hastalıkları

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz

Radyodiagnostik

Nükleer Tıp

Kardiyoloji

Çocuk Cerrahisi

Ortopedi ve Travmatoloji

Gastroenteroloji

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Tıbbi Onkoloji

Üroloji

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları

Nöroloji

Radyasyon Onkolojisi

İlk ve Acil Yardım

Hematoloji

Beyin ve Sinir Cerrahisi

Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji

Kalp ve Damar Cerrahisi

Fizyoloji

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları

Göğüs Cerrahisi

Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji

Nefroloji

Anatomi

 

 

TABLO II

 

Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Ortopedi ve Travmatoloji

İç Hastalıkları

Üroloji

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Radyodiagnostik

Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz

Genel Cerrahi

Çocuk Cerrahisi

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji

Göz Hastalıkları

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji

Biyokimya ve Klinik Biyokimya

 

TABLO III

 

Beyin ve Sinir Cerrahisi

Gastroenteroloji

Nöroloji

Deri ve Zührevi Hastalıkları

Kardiyoloji

 

 

 

Talep Süreci

 

Bu ilanda belirtilen uzmanlık dallarındaki, Özel Hastaneler yönetmeliği ve Ayakta Teşhis ve Tedavi yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmeliği kapsamında bulunan özel sağlık kuruluşları tarafından kadro talepleri, ilan tarihinden itibaren 3 hafta içerisinde Sağlıkta Kaynak Yönetim Sistemi üzerindeki Mesul Müdür ekranından yapılacaktır.

 

Talepler, mesul müdür ekranına konulan “Yeni Ek Kadro Talep ” ekranından alınacaktır. Bu ekranda bulunan “Yeni kadro talep için talep edilen dala ekle ” sekmesinden her talep için bir satır oluşturulur ve bu oluşturulan talep satırı öncelikli olarak talep edilecek kadrodan başlanarak sıralanacaktır. Aynı uzman ve branştan birden fazla ek kadro talep edilmesi halinde ayrı satır açılması gerekmektedir.

 

Her kadro için satır sonunda bulunan not butonuna kadro talep gerekçesi belirtilmelidir. Mesul    müdürler    tarafından     yapılan    taleplerin    çıktısı    SKYS’    den    alınarak    Müdürlüğe tarih/sayı alınarak teslim edilir. Bu belge ile Müdürlük SKYS’ den mesul müdürün talep ettiği kadroları SKYS ve müdürlük kayıtlarına uygunluğu açısından değerlendirir. Uygun olan talepler en geç on beş gün içinde SKYS üzerinden onaylanır ve Sağlık kuruluşlarının son durum kapasite formları (kısmi zamanlı çalışan branşları da bu formlarda belirtilecek) Bakanlığa gönderilir.

 

Mesul müdür şifresi yada mesul müdürü sisteme tanımlatılmayan kuruluşlar ivedilikle İl Sağlık Müdürlüğü Özel Sağlık Kuruluşları Şubesi ile irtibata geçip sisteme girişleri için gerekli olan şifre ve tanımlama işlemlerini yaptırmalıdır.

 

Kadro Tahsisine İlişkin Değerlendirme

 

Kadro tahsisinde; yönetmelik ilgili hükümleri çerçevesinde hastanelerin toplam yatak sayısı, yoğun bakım ünitelerinin türleri ve yatak sayıları, bulunduğu yerleşim yerinin özelliği, kadro/yatak oranı (1/3 ve 2/5) gibi hususlar dikkate alınarak öncelikler değerlendirilecektir.

 

Toplanan talepler, yukarıda belirtilen özellikleri çerçevesinde tasnif edilecektir ve her bir hastaneye verilecek kadrolar belirlenecektir. Taleplerin sayısı, tahsis edilebilecek kadro sayısının üzerinde olması halinde ve aynı özelliklerde birden fazla hastane olması halinde dağıtım öncelikleri için il doluluk oranları dikkate alınacaktır. Genel uygulama ilkeleri ve ön görülemeyen hususlarda Planlama ve İstihdam Komisyonu’nun görüşü alınacak ve uygulamaya geçilecektir.

 

Kadroların kullanımına altışar aylık dönemlerde izin verilecektir. Bu kadrolara kamudan istifa ederek istihdam edilecek hekimlerin, istifa edeceği kamu hastanesinin hizmetinde aksama olmaması için, PDC doluluk oranı ayrılış sonrası %60’ın altına düşecek ise en fazla iki kura döneminde ayrılmasına izin verilmeyecektir.

 

Asgari kadrosu olmaması nedeniyle kuruluş statüsünü kaybetmesine neden olan kadro kaybı/ihtiyacı olan hastane dışındaki diğer özel sağlık kuruluşları durumlarını il müdürlükleri kanalıyla belgeleyecekler ve taleplerini bildireceklerdir. Bu kuruluşların genel müdürlükçe uygun görülen talepleri mümkünse bu aşamada aksi halde ise daha sonraki dönemlerde karşılanabilmesine yönelik çalışma başlatılacaktır.

 

Bakanlıkça kadro talepleri yukarıdaki hususlar çerçevesinde değerlendirilecek, nihai durum hakkında PİK in görüşü alınarak uygun görülen talepler için kadro tahsisleri yapılacaktır.

 

Özellikli Planlama Gerektiren Sağlık Hizmetleri

 

Kadro planlamasında, kadro/yatak oranı 2/5’i geçmeyen ve özellikli planlama gerektiren birimleri olan özel hastanelerin, Özellikli Planlama Gerektiren Sağlık Hizmetleri Rehberi’nde belirtilen asgari kadroyu tamamlaması öncelikle sağlanacaktır. Kalan kadroların dağıtımında ise, yatak sayısı en fazla olan ve kadro/yatak oranı 1/3’ü geçmeyen hastanelerden başlamak üzere değerlendirme yapılacaktır.

 

Radyasyon onkolojisi, nükleer tıp ve KVC uzmanlık dallarında devir taleplerinde, devreden hastanenin kadrosunun, Özellikli Planlama Gerektiren Sağlık Hizmetleri Rehberi’nde belirtilen asgari kadronun altına düşmemesi, 100 yatağın altında olan ve bina şartları yönetmeliğe uygun olmayan hastanelere devredilmemesi esastır. Ancak bu hizmeti sunmaktan tamamen vazgeçmesi nedeniyle hastanenin bu kadroları devretme talebinin bulunması halinde devralan hastanenin de, 100 yatağın üstünde ve bina şartlarının yönetmeliğe uygun olması şartı aranır.

 

100 yatak ve üzerindeki özel hastanelerden, Özel Hastaneler Yönetmeliği’ndeki bina, mimari proje ve proje onayı şartlarını karşılayabilen ve tadilat halinde bu şartlarını kaybetmeyecek olan özel hastanelere, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp ve KVC uzmanlık dallarında kadro planlanabilir.

 

Yukarıdaki özelliklere haiz hastaneler, mevcut durumlarıyla veya tadilat yaparak yönetmeliğe göre uygun şartları sağlamaları halinde, planlama kapsamında bulunan ilgili cihazları kurabilirler. Bu duruma uygun olduğunu düşünen hastane sahiplikleri, proje/tadilat projeleri, kadro durumları ve Bakanlığın o il için hazırladığı “Özellikli Planlama Gerektiren Sağlık Hizmetleri Rehberi”nde belirtilen planı belirten ve yatırım talebinde bulunduklarını beyan eden dilekçe ile il sağlık müdürlüklerine müracaat edeceklerdir. İl Sağlık Müdürlükleri bu müracatların kayıtlara uygunluğunu değerlendirerek en geç on beş gün içerisinde dosyalarını Bakanlığa iletilecektir.


Sağlık Bakanlığınca Özel Sağlık Kuruluşlarına 2012-2013 Yılı İçin Verilecek Ek Kadro Dağıtım İlanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 18374 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim