• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Bakanlığı'ndan bir ilk! Hastalar artık yolunu navigasyonla bulacak

Sağlık Bakanlığı'ndan bir ilk! Hastalar artık yolunu navigasyonla bulacak
Sağlık Bakanlığınca geliştirilen ve ilk kez Mersin Şehir Hastanesi'nde hayata geçirilen "Şehir Hastaneleri" isimli navigasyon uygulaması sayesinde hastalar, hastane içerisinde istedikleri bölüme rahatça ulaşacak


Sağlık Bakanlığınca geliştirilen ve kamu-özel sektör iş birliğiyle yaptırılan ilk şehir hastanesi Mersin Şehir Hastanesi'nde hayata geçirilen "Şehir Hastaneleri" isimli navigasyon uygulaması sayesinde hastalar 375 bin metrekare kapalı alana sahip hastane içerisinde istedikleri bölüme rahatça ulaşacak.

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından 3 Şubat'ta gerçekleştirilen Mersin Şehir Hastanesi, hayata geçirdiği uygulamalarla adından söz ettiriyor.

Daha önce Sağlık, Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMMS) tarafından "Dijital Hastane" olarak tescillenen hastanede, hastaların rahatlığı için yeni bir uygulama da faaliyete alındı.

Sağlık Bakanlığınca geliştirilen ve ilk kez Mersin Şehir Hastanesi'nde hayata geçirilen "Şehir Hastaneleri" isimli navigasyon uygulaması sayesinde hastalar, 375 bin metrekare kapalı alana sahip hastane içerisinde istedikleri bölüme rahatça ulaşacak.

Uygulamayı telefonuna indiren ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS) randevu alan bir hasta, uygulama sayesinde randevu saati geldiğinde uyarılıyor. Hastanın yola çıkmasından itibaren hastaneye ulaşma süresi uygulama tarafından hesaplanıp, geç kalma durumuna göre randevu saati ertelenebiliyor.

Ayrıca hastanın hastaneye girdiği andan itibaren uygulama sayesinde istediği bölüme kolayca ulaşması sağlanıyor. Hastanın geldiği yine sistem üzerinden belirtilip doktordaki sırası da ekrana yansıtılıyor.

- "Bu uygulama bir ilk"

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, hastanedeki tanıtım toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamanın ilk olarak Mersin Şehir Hastanesinde hayata geçirildiğini söyledi.

Uygulamanın hastalara yön bulma konusunda yardımcı olacağını aktaran Bahçacı, şöyle konuştu:

"Navigasyon programımız Türkiye'de ve hatta sağlık alanındaki uygulamada dünyada bir ilk. Bilişim sistemlerimizle navigasyon programımız bir araya getirilerek hastaya kolaylık sağlamakta. Hastamız bu programı 'Şehir Hastaneleri' diye telefonuna indirebilir. MHRS sistemlerinden randevusunu alacak ve gelmek istediği saatten önce evinden çıkıp hastaneye kadarki takip edeceği yol güzergahını uygulama sayesinde görecek. Hastaneye geldikten sonra da bulunduğu yerden ulaşacağı noktaya elindeki uygulama sayesinde gidebilecek. Doğru yolda olup olmadığını bilmesi için sesli uyarılar ve görseller de görecek. Hastalarımıza büyük kolaylık sağlayacak."

Bahçacı, yazılımın tamamen yerli olduğunu sözlerine ekledi.

Mersin Şehir Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Opr. Dr. Recep Aydın da uygulama sayesinde hastalara büyük kolaylık sağlanacağını bildirdi.

Uygulamayı kullanarak istediği bölüme ulaşan Hüseyin Can ise evden gelene kadar uygulamanın hastanenin adresini kendisine tarif ettiğini söyledi.

Hiç kimseye sormadan muayene olacağı polikliniğe kadar geldiğini anlatan Can, "Uygulama nöbetçi eczaneye kadar gösteriyor. Bu kadar iyi olacağını hiç düşünmemiştim. Uygulamayı sosyal medyadan görüp indirdim. Üye olduktan sonra randevum ekranıma geldi. Çok memnun oldum." dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2758 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim