• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık Bakanlığı'ndan çeşitli illere ambulans tahsisi

Sağlık Bakanlığı'ndan çeşitli illere ambulans tahsisi
Artvin İl Sağlık Müdürlüğü'ne 6, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'ne 10 ambulans tahsis edildi.

ARTVİN (AA) - Sağlık Bakanlığınca Artvin İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 6 yeni ambulans törenle ekiplere teslim edildi.

Vali Kemal Cirit, valilik önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yeni ambulansların hayırlı olmasını dileyerek, hedeflerinin hasta ve yaralıların 10 dakika içerisinde hastaneye yetiştirilmesi olduğunu söyledi.

Artvin'deki ambulansların 2010 yılında 6 bin 500 vakaya müdahale ettiğini, bu sayının 2014 yılında 17 bine yükseldiğini ifade eden Vali Cirit, ekiplerin arazi şartları nedeniyle zorlandıkları bölgeler olduğuna dikkati çekti. 112 Acil Servis Hizmetlerindeki değişiklikle artık valilikler ve kaymakamlıkların yetki ve sorumluluk sahibi olduğunu dile getiren Cirit, ambulansların tahsisi için emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla da sağlık ve eğitimin bir toplum için önemli olduğunu, Artvin'de yaşam kalitesini artırmak ve insanların huzur içinde yaşamasını sağlamak adına çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kentte 6 ayrı hastane inşaatının devam ettiğini dile getiren Kışla, "Bütün derdimiz, tüm sorunları Artvin'de çözmek ve buradan başka illere sevk olayını asgariye indirmektir" diye konuştu.

Artvin İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç ise yeni ambulanslarla birlikte ildeki ambulans sayısının 39'a yükseldiği belirterek, 156 personelle acil sağlık hizmetlerini yürüttüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Cirit ve milletvekili Kışla ambulansların anahtarlarını şoförlerine teslim etti.

 


 

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, sağlık filosuna yeni katılan ambulansların ilçelere dağıtımını yapacaklarını belirtti.

Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından tahsis edilen 10 yeni ambulans ile birlikte envanterlerindeki ambulans sayısının 46'ya ulaştığını söyledi.

Sağlık filosuna katılan 10 yeni ambulansın diğerlerinden farklı olarak hareket ve yol engellemelerini kayıt altına alararak delil olarak sunulabilecek kamera sisteminin mevcut olduğunu belirterek, sağlık hizmetlerinde son 3 yılın en hızlı yükselişini yaptıklarını ifade etti.

Yeni ambulansların hafta başından itibaren belirledikleri ilçelere dağıtımının yapılacağını aktaran Akbulut, ayrıca bir UMKE aracının da sağlık hizmetlerinde kullanılacağını sözlerine ekledi. 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3617 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim