• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık Bilişimi Yönetimi Derneğinden kamuoyuna duyuru

Sağlık Bilişimi Yönetimi Derneğinden kamuoyuna duyuru
Sağlık Bilişimi Yönetimi Derneği, kamuda çalışan Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri sözleşmeli personellerine kadroya geçme imkânı verilmemesi ile ilgili kamuoyundaki gerçek dışı iddialar karşısında basın açıklaması yayımladı.

SAĞLIK BİLİŞİMİ YÖNETİMİ DERNEĞİNDEN
KAMUOYUNA DUYURU

Bilindiği üzere 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda çalışan geçici personellere sözleşmeli personel olarak kadroya geçme imkânı verilmiştir. Ayrıca sağlık bilişimi sektörü temsilcileri olarak geliştirdiğimiz Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri ilgili kararnamenin kapsamı dışında tutulmuştur.

Son günlerde kamuoyunda, Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri Hizmetlerinin 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin kapsamı dışında bırakılması için sektör temsilcilerimizin yoğun bir çabası olduğuna ilişkin gerçek dışı iddialar yer almaktadır.

Sağlık bilişimi sektörünün temsilcileri olarak, gerçek dışı bu iddialar karşısında bu açıklamayı yapma gereksinimi hissediyoruz.

Öncelikle bilinmelidir ki; sağlık bilişim sektörünün temsilcileri olarak bizler her zaman hem hizmet verdiğimiz sağlık kuruluşlarına hem de bu çerçevede bizimle birlikte çalışan bilgi işlem personellerine sorumluluklarımızı fazlasıyla yerine getirmekteyiz.

Yıllardır bizimle birlikte çalışan bilgi işlem personellerinin de özveriyle çalıştıklarının en yakın şahitleriyiz.

Sağlık bilişimi sektörünün temsilcileri olarak bilgi işlem personellerinin sözleşmeli personel kadrolarına atanmalarını da en fazla arzulayan kesim bizleriz. Bunun iki temel nedeni vardır.

- Elbette bilgi işlem personellerinin daha iyi koşullara sahip olmalarını can-ı gönülden istiyoruz. Çünkü yıllardır onların tüm özverili çalışmalarının en yakın tanıkları bizleriz.

- Ayrıca Sağlık bilişimi sektörünün her bir temsilcisi gerek 4857 sayılı iş kanunu gerekse de bu kanunun yanlış uygulanmasından kaynaklanan nedenlerle birçok defalar mağduriyet yaşamıştır.

Bu nedenlerle bilgi işlem personellerinin sözleşmeli personel kadrolarına geçişini sektörümüz temsilcilerinin engellediği iddiası tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.

Derneğimizin görüşü, bilgi işlem personellerinin kurumun kendi idaresi altında olması gerektiğidir.

Kurumların, bilgi sistemleri işletme ve idaresi ile ilgili kültür birikimi oluşturabilmesi açısından kendi personellerine sahip olması son derece önemlidir. Derneğimiz, mevcut personellerin kurum bünyesine alınması gerektiği ile ilgili düşüncelerini her platformda gündeme getirmektedir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9643 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim