• BIST 9645.02
  • Altın 2405.599
  • Dolar 32.5923
  • Euro 34.7813
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 26 °C

Sağlık çalışanları acil servislerden şikayetçi!

Sağlık çalışanları acil servislerden şikayetçi!
Dr. Yaşar Ulutaş, 'Sağlık çalışanlarına yönelik acil servislerinde yaşanan şiddet olaylarındaki artış ve güvenliksiz ortamlarda çalışmanın getirdiği ölümler bizleri kaygılandırmakta, mesleğimizden soğutmaktadır'

ATO Aile Hekimlik Komisyonu Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş, "Sağlık çalışanlarına yönelik acil servislerde yaşanan şiddet olaylarındaki artış ve güvenliksiz ortamlarda çalışmanın getirdiği ölümler bizleri kaygılandırmakta, mesleğimizden soğutmaktadır" dedi.

Adana'da sağlık çalışanları Adana Devlet Hastanesi önünde toplanarak sağlıkta dönüşüm politikalarını basın açıklamasıyla eleştirdi. Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, ATO Aile Hekimlik Komisyonu üyeleri, hekimler ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yönetici ve üyeleri ile sağlık çalışanlarının katıldığı eylemde, basın açıklamasını okuyan ATO Aile Hekimlik Komisyonu Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş, "Acillerdeki çalışma ortamının da kapasitesinin üstünde, güvenliksiz ve uzun süreli çalışma bakımından madenlerdeki çalışma koşullarından bir farkı olmadığını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Bu çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle sağlık çalışanları hastalarına nitelikli sağlık hizmeti sunamamaktadır. Bu durum sağlık çalışanlarını mutsuz etmekte, tükenmişliğe yol açmakta ve mesleklerini sürdürmelerini zorlaştırmaktadır. Sağlık çalışanları da iş cinayetlerinden payına düşeni aldığına üzülerek tanık olmaktayız" diye konuştu.

Aile Hekimliğine geçişle birlikte yıllarca hastane acillerinde çalışarak tecrübe kazanmış pratisyen hekimlerin Aile Hekimliğini tercih etmesiyle birlikte acil servislerde hekim açığının baş gösterdiğini ve bu birimlerde çalışan hekim sayısının neredeyse yarıya düştüğünü belirten Ulutaş, "Bu sayının yetersizliğine karşın kışkırtılmış sağlık hizmeti talebinin ürünü olarak 76 milyon insanın yaşadığı Türkiye'de acil başvuru sayısı 90 milyona ulaşmıştır. Nüfusu bu denli aşan acil servis başvurusuna başka bir ülkede rastlanmamaktadır. Bu talebi karşılamaya zorlanan acil servis çalışanlarının mağduriyeti büyüktür. Bu abartılı başvuruların sonucunda acil servisler sağlıkçılara yönelik şiddet olaylarının en sık yaşandığı birimler haline gelmiştir" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın resmi açıklamalarına göre acil servislere yapılan hasta başvurularının yüzde 70'i acil olmayan vakalardan oluştuğunu hatırlatan Dr. Ulutaş, şöyle devam etti:"Sağlık çalışanlarına yönelik hastane acillerinde yaşanan şiddet olaylarındaki artış ve güvenliksiz ortamlarda çalışmanın getirdiği ölümler bizleri kaygılandırmakta, mesleğimizden soğutmaktadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2890 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim