• BIST 9524.59
  • Altın 2506.507
  • Dolar 32.5875
  • Euro 34.5111
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Sağlık çalışanları da saldırılara karşı özel kanun istedi

Sağlık çalışanları da saldırılara karşı özel kanun istedi
Zaman zaman bazı hasta yakınlarının sözlü ve fiziki saldırılarına maruz kalan sağlık çalışanları, bu tür girişimlerin önüne geçilmesi için özel bir kanun çıkartılmasını istedi.

Zaman zaman bazı hasta yakınlarının sözlü ve fiziki saldırılarına maruz kalan sağlık çalışanları, bu tür girişimlerin önüne geçilmesi için özel bir kanun çıkartılmasını istedi.

Birçok vatandaşın ‘hastamıza bir şey olursa senin de yaşama şansın yok’ ve benzeri sözlerle hekimleri ve sağlık çalışanlarını tehdit eder hale geldiğini savunan görevliler, bu şartlar altında sağlıklı hizmet verebilmenin zorluğuna dikkat çekti.

Türk Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının sıklıkla görevleri başında fiziki ve sözlü saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Serdar, geçtiğimiz hafta da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi hekimlerinden Dr. Zübeyde Kahveci’nin haksız yere görevi başında bir hasta yakını tarafından darp edildiğini savunarak, bu durumun kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

Birçok vatandaşın ‘hastamıza bir şey olursa senin de yaşama şansın yok’ ve benzeri sözlerle hekimleri ve sağlık çalışanlarını tehdit eder hale geldiğini ileri süren Mustafa Serdar, “Sağlık çalışanları görevlerini ifa ederlerken can güvenliğinden yoksun kalmaktadırlar. Her an saldırıya uğrarım endişesi ve ruh haliyle sağlık çalışanları ve hekimler nasıl sağlık hizmeti verebilir ki?” diye sordu.

Toplumdaki şiddetin önünün bir türlü alınamadığına dikkat çeken Serdar, “Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'na ve hükümete bir öneri sunmak istiyoruz. Nasıl ki mevcut hükümet bir kanun çıkararak sporda teşvik ve şikenin yapılmasını önlemeye başladıysa, nasıl ki pozitif ayırımcılık gereği kadınlarımıza şiddet uygulayanlara elektronik kelepçe uygulamasını tartışıyor ve kanun yapılması isteniyorsa, artık sağlık çalışanlarının da sabrının sonuna gelinmiştir. Bizim de talebimiz; sağlık çalışanlarına ve hekimlere şiddet uygulayan veya uygulamaya yeltenenlerin de caydırılması adına ivedilikle kanun çıkarılmalı ve hemen uygulamaya konulmalıdır. Zira mevcut ceza kanunuyla anlaşılıyor ki şiddetin önü alınamıyor.” ifadelerini kullandı.

Serdar, sağlık hizmeti bekleyen vatandaşların aklıselim, sabırlı ve itidalli olması, kanunlara ve kurumların koyduğu idari ve yasal kurallara uyması gerektiğinin altını çizdi.

Özellikle hastanelerde ve iş yoğunluğu olan acil servislerde güvenlik önlemlerinin daha da artırılması gerektiğine değinen Serdar, “İlköğretim okullarında bireysel ve toplumsal şiddet dersi verilmelidir. Yeni kanuni düzenleme yapılmalı cezalar ve yaptırımlar caydırıcı oranda artırılmalıdır.” dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1938 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim