• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık çalışanları mesleklerinden memnun değil

Sağlık çalışanları mesleklerinden memnun değil
Memur- Sen'e bağlı Sağlık- Sen Bursa Şubesi tarafından gerçekleştirilen 'Bursa Sağlık Çalışanları Memnuniyeti Araştırması' sonuçlarına göre Bursa'daki sağlık çalışanları, mesleklerinden memnun değil.

Memur- Sen'e bağlı Sağlık- Sen Bursa Şubesi tarafından gerçekleştirilen 'Bursa Sağlık Çalışanları Memnuniyeti Araştırması' sonuçlarına göre Bursa'daki sağlık çalışanları, mesleklerinden memnun değil. Ankete katılanların yüzde 72.9'u ise çocuklarının mesleklerini yapmasını istemediklerini belirttiler.

Sağlık- Sen Bursa Şube Başkanı Yusuf Bedir, Çekirge Çırağan Restoranda düzenlediği basın toplantısında, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bakanlığ'na bağlı hastanalerde bin 202 çalışan ile yüz yüze yapılan anketin sonuçlarını açıkladı. Kitap haline getirecekleri ankete katılanlara 52 soru yönelttiklerini açıklayan Yusuf Bedir, sağlık sektöründe çalışan personelin daha kaliteli hizmet sunmak istediklerini, bunun da sorumluluklarını artırdığını söyledi.

Sağlık çalışanlarının büyük bölümünün tekrar meslek seçme şansları olsa aynı işi yapmayacağını belirten Yusuf Bedir, anketle ilgili olarak şunları söyledi:

"Üyelerimize yönelttiğimiz, 'Yeniden meslek seçmeniz gerekse şu an ki mesleğinizi seçer miydiniz?' sorusuna üyelerimizin, yüzde 32, 9'u 'Evet', yüzde 42, 9'u ise 'Hayır', yüzde 24, 2'si ise 'Kararsızım' cevabını verdi. Çocuğunuzun da sizinle aynı meslekten olmasını ister misiniz? sorusuna yüzde 16, 4'ü 'Evet', yüzde 71, 5'i 'Hayır', yüzde 12, 1'i 'Fikrim yok' yanıtını verdi. Ankete katılanların yüzde 48.2'si ücretlerinden memnun olmazken, yüzde 75'i ise ücret dağılımını adil bulmuyor. Ankete katılanların yüzde 73.9'u hasta haklarına verilen önem kadar, sağlık çalışanlarına değer verilmediğini belirtirken, yüzde 89'u ise çarpık mesai saati uygulamasının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirtti"

SAĞLIK BAKANLIĞI BİZE DEĞER VERMİYOR

Basın toplantısında, sağlık çalışanlarının yüzde 62'sinin toplumun sağlık görevlilerine yeterince değer vermediğini düşündüğünü dile getiren Bedir, "Ankette katılanların yüzde 72'si de, Sağlık Bakanlığı'nın kendi personeline değer vermediğini, yüzde 68, 5'i de şiddete maruz kalmamaları için düzenleme yapılmamasından yakınıyor. Katılımcıların yüzde 50, 4'ü, 'Hastaneler Birliği Yasa Tasarısı'nın sağlık sistemi için faydası olmadığını düşünüyor" dedi.

Sağlık- Sen Bursa Şube Başkanı Yusuf Bedir, yaptıkları anketi bilgi için Sağlık Bakanlığı'na göndereceklerini de söz lerine ekledi.

Bu haber toplam 4036 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim