• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık Çalışanları Zam Mağduru Oldu

Sağlık Çalışanları Zam Mağduru Oldu
Türk Sağlık-Sen, 2010 yılı toplu görüşmeleri sonucunda malum konfederasyonla iktidarın anlaşmasında sağlık çalışanları mağdur edildiğini açıkladı.

Türk Sağlık-Sen 2010 yılı toplu görüşmeleri sonucunda malum konfederasyonla iktidarın anlaşmasında sağlık çalışanlarının mağdur edildiğini ve ek ödeme almayan memurlara yapılan 80 TL zamdan sağlık çalışanlarının mahrum bırakıldığını açıkladı.

"Sağlık çalışanları yüzde 4'lük zamma mahkum edilmişlerdir"

Türk Sağlık-Sen konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Bugün ne yazık ki Sağlık Bakanlığı'nda görevli sağlık çalışanlarının başka kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarından maaşları daha düşüktür. Sağlık çalışanlarının uğradığı bu haksızlığın giderilmesi için bu sene Türkiye Kamu-Sen taban aylığa zam yapılarak tüm kamu çalışanlarının bu zamdan faydalandırılması istemişti. Fakat hükümet bu talebimizi reddederek sağlık çalışanlarına bir kez daha taban aylığa yansıyacak seyyanen zammı çok görmüştür. Bu zam anlayışı ile döner sermaye alan sağlık çalışanları cezalandırılmıştır.

Döner sermaye emekliliğe yansımamakta, rapor ve izin dönemlerinde çalışanlara ödenmemektedir. Ayrıca ek ödemeden düşük döner sermaye alan sağlık çalışanları aylık mahsuplaşma olmadığından aradaki farkı almak için bir yıl beklemektedirler. 2009 yılı toplu görüşmelerinde aylık mahsuplaşmayı çözdük diyenlerin aradan bir yıl geçmesine rağmen sorunun çözülmemesinden dolayı utanması gerekirken 2010 yılı toplu görüşmeleri sonucunda aylık mahsuplaşmayı çözdük diyerek tekrar açıklamalar yapması ibretlik bir durumdur.

Kısacası 2010 yılı toplu görüşmelerinde sağlık çalışanlarının hakkı savunulmamış, mağdur edilmelerine ses çıkarılmayarak göz yumulmuştur. Yüzdelik bir zamma mahkum olmuşlar, toplu görüşme masasında mağdur edilmişlerdir.

Ayrıca sözleşmeli personellere bazı kazanımlar elde edildiğine dair açıklamalar yapanlar gerçekleri gizlemektedirler. Toplu görüşmelerden sözleşmeli personelin tek talebi olan kadro hakkının verilmesini gündeme getirmeyenler hükümetle anlaştıkları konularla sözleşmelilerin bu yılki toplu görüşmelerin galibi ilan ederek başarısızlıklarını süslü sözlerle örtmeye çalışmaktadırlar. Sözleşmelilere bir takım haklar sağlandığını iddia ettikleri maddeler "Kurumların Görüşleri Alınarak Sonucuna Göre Değerlendirme, Çalışma Yapılacak Hususlar" başlığı altında yer almıştır. Yani iktidar burada ipe un sermiştir. Hükümetle anlaşanlarda sözleşmeli çalışanlarını kandırma peşindedirler. Ama sözleşmeli sağlık çalışanları gerçeği görmektedir. Kimin kime hizmet ettiğini ve kimin için mücadele ettiğini iyi bilmektedirler."
 

Bu haber toplam 5487 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim