• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık çalışanlarına eğitim fırsatı geliyor

Sağlık çalışanlarına eğitim fırsatı geliyor
Sağlık çalışanlarına lisans tamamlama hakkı verilmesi için önemli bir adım atıldı. 50 bin sağlık çalışanını ilgilendiren lisans tamamlamada Sağlık Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurumu ile görüşecek.

Sağlık çalışanlarına lisans tamamlama hakkı verilmesi için önemli bir adım atıldı. 50 bin sağlık çalışanını ilgilendiren lisans tamamlamada Sağlık Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurumu ile görüşecek.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Genel Sosyal İşler Sekreteri Leyla Polat, sağlık çalışanlarına lisans hakkı verilmesi ile ilgili olarak Sağlık Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. M. Safa Kapıcıoğlu'nu ziyaret etti. Yapılan görüşmede sağlık çalışanlarına bir an önce lisans tamamlama hakkı tanınması için beklediklerini kaydeden Kahveci, "YÖK, Açıköğretim Fakültesi ve Sağlık Bakanlığı bu konuda olumlu düşünüyor. Türk Sağlık-Sen olarak bu üç kurumla yaptığımız görüşmeler sonucunda Lisans tamamlama konusunda önemli bir mesafe kat ettik. Bir an önce bu hakkın çalışanlara tanınması gerekiyor. Yaklaşık 50 bin sağlık çalışanı lisans tamamlamak için bekliyor." dedi.

Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü olarak sağlık çalışanlarının lisans tamamlama hakkına kavuşmasını istediklerini kaydeden Sağlık Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. M. Safa Kapıcığolu, "Çalışanların eğitim seviyesinin yükselmesini ve mali haklarında bir iyileşme olmasını bizde çok istiyoruz. Biz de ebe, hemşire ve sağlık memuru gibi tüm sağlıkla ilgili tüm hizmet kollarının yararlanacağı eğitim programlarının hazırlanarak çalışanların lisans tamamlama hakkına kavuşmaları bizimde arzumuzdur. Bu konu ile ilgili Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile görüşmeleri başlattık. Sağlık Bakanlığı olarak önümüzdeki günlerde YÖK ile de konuyu görüşerek çalışanların bu hakka kavuşmasını sağlayacağız." diye konuştu.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de konuyu bir kez daha Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ile görüşeceklerini belirterek şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan sağlık personellerinin eğitim düzeylerinin ön lisans ve Lisans tamamlama hakkı verilmelidir. Bu Avrupa Birliği normlarına uygunluk sağlayacağı gibi ülkemizin sağlık alanında gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile Adalet, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları gerekli protokolleri imzalayarak personellerine lisans tamamlama hakkı sağladılar. Artık sıra Sağlık Bakanlığı çalışanları için Anadolu Üniversitesi ile protokol yapılmasına gelmiştir. Türk Sağlık-Sen olarak en kısa zamanda Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'yi ziyaret ederek lisans tamamlama için start verilmesini sağlayacağız."

Bu haber toplam 2040 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim