• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık çalışanlarına şiddet cezasız kalmadı

Sağlık çalışanlarına şiddet cezasız kalmadı
Görevleri başında hasta yakınlarından zaman zaman şiddet ve hakaret gören sağlık çalışanlarına yargıdan destek geldi.

Bir acil sağlık görevlisi ile ambulans şoförüne şiddet uygulayarak hakaret eden sanığa hapis ve para cezası verildi. Hapis cezası ertelenen sanık, toplam 9 bin TL para cezası ödeyecek.

Kayseri'de 112 acil çalışanı paramedik (hastane dışında acil hasta ve yaralılara müdahale eden, gerektiğinde ambulans sürücülüğünü de yapan sağlık görevlisi) Selfinaz Ü. ile ambulans şoförü Adnan D., hasta anonsu üzerine gittikleri adreste, ambulansa binmek isteyen 5 hasta yakınından sadece birine, ön tarafta oturması kaydıyla izin verilmesi nedeniyle çıkan tartışma sırasında, şiddet ve hakarete uğradı.

Hastaya gerekli müdahaleyi yapabilmek için ''sadece bir kişinin kalabileceğini'' belirterek, diğerlerinin ambulanstan inmelerini isteyen Selfinaz Ü.'ye, Mustafa T. adlı hasta yakını ''zaten geç geldiniz'' diyerek tepki gösterdi ve üzerine yürüdü. Mustafa T., hakaret ettiği sağlık görevlisinin ''bayan'' olduğunu hatırlatarak uyarıda bulunan ambulans şoförü Adnan D.'ye de tekme attı ve yumruk vurmaya çalıştı.

Mustafa T.'den şikayetçi olan Adnan D.'ye Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ''basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte yaralandığı''na dair sağlık raporu verildi.

Selfinaz Ü. ve Adnan D.'nin sanık yakını Mustafa T.'den şikayetçi olması üzerine, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca ''Basit yaralama ve hakaret'' suçlarından hapis ve para cezası istemiyle dava açıldı.

Mahkemede tanık olarak dinlenen, olay anında 112 ambulansında görevli doktor Onur Ö. de, Mustafa T.'nin Selfinaz A.'ya hakaret ettiğini, Adnan T.'ye yumruk attığını doğruladı.

Davaya bakan Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi, sanık Mustafa T.'ye kasten yaralama ve hakaret suçlarından hapis ve para cezası verdi.

Sanığın hapis cezasını erteleyen mahkeme, toplam 9 bin TL para cezası ödemesine hükmetti.

-''UMARIZ ŞİDDET OLAYLARINI ÖNLEMEDE CAYDIRICI OLUR''-

Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin sağlık çalışanlarına saldırıya verdiği cezayı değerlendiren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlıkta şiddetin rutin bir hal aldığını, hastanede yaşanan şiddet olaylarının sokaklara da taştığını belirtti.

Sağlık çalışanlarının ambulanslarda hastalara müdahale ederken bile saldırıya uğradıklarını kaydeden Kahveci, ''Bu tür kararlar umarız ki hastanelerde ki şiddet olaylarını önlemede caydırıcı olur'' dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2996 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim