• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin takipçisi olacağım

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin takipçisi olacağım
Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin bizzat takipçisi olacağını belirterek “bütün sağlıkçı kardeşlerim, doktor arkadaşlarım şundan emin olsunlar onlara karşı yöneltilen ...

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin takipçisi olacağım.

Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin bizzat takipçisi olacağını belirterek “bütün sağlıkçı kardeşlerim, doktor arkadaşlarım şundan emin olsunlar onlara karşı yöneltilen şiddetin ister sözel olsun ister fiili bizzat ben takipçisi olacağım. Milletimizi tenzih ediyorum ama kendini bilmezler varsa onlara da bu meydanı boş bırakmayacağız. “Kimbir sağlık çalışanına bir fiske vurursabana vurmuş gibi müdahale edeceğim, benim arkadaşlarımı sahipsiz sanmasınlar” dedi.

Meclis ve hükümet olarak bu meseleye sahip çıkıyoruz.

AK Parti Grubu olarak sağlık personeline şiddet konusunu Mecliste bütün tarafları ile enine boyuna tartışmak üzere Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için girişimde bulunduklarını ifade eden Akdağ, 24 Nisan Salı günü bu konuyu mecliste görüşeceklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı olarak çok ciddi tedbirler alacağız ve almaya başladığımız tedbirleri güçlendireceğiz.

Sağlık kurumlarında şiddeti önlemek için, sayıları arttırılan güvenlikçilerin sayılarını daha da artıracaklarını ve eğitimlerini geliştireceklerini söyleyen Akdağ, ‘Klasik güvenlik sertifikası almış olmayı yeterli görmeyeceğiz, daha özel eğitim vereceğiz. Hastanede güvenlik işinden sorumlu olan kişilerin bu işi çok iyi bilen kişiler olmasına özellikle özen göstereceğiz. Hastanelerimizde uzun zamandır kurduğumuz ve geliştirdiğimiz kamera sistemlerini geliştireceğiz. Giriş çıkışlar için ek tedbirler alacağız’ dedi.

Sözel ya da fiili en ufak bir şiddete kesinlikle müsamaha etmeyeceğiz.

Akdağ; “Bakanlık olarak şiddete sıfır tolerans adı altında başlatılan yeni bir uygulama ile hastanelerde ve diğer bütün sağlık kuruluşlarında vatandaşlarımızı uyarıcı levhalar koyarak ‘biz sizi ve size verilen hizmeti önemsiyoruz. Hizmetiniz aksıyorsa hasta hakları birimine başvurabilirsiniz. Sıkıntınızı çözmek için elimizden geleni yapacağız” mesajını vereceğiz. Sağlık çalışanına yapılacak sözel ya da fiili en ufak bir şiddete kesinlikle müsamaha etmeyeceğiz. Bakanlık olarak bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Halkımız sağlık çalışanlarından memnun

Sağlık hizmetlerinde 9 sene içerisinde memnuniyetin yüzde 30’lardan 76’lara çıkmasının aynı zamanda doktora, hemşireye ve diğer sağlık çalışanlarına memnuniyetin de ifadesi olduğunu belirten Akdağ, doktor hemşire, sağlıkçı ve vatandaş arasındaki sevgi ilişkisini güçlendirmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi .



Özel bir hat oluşturuyoruz.

Sadece sağlık çalışanlarının sıkıntılarını iletebilecekleri özel bir hat oluşturduklarını belirterek ‘çalışmalarımız tamamlandığında hattın numarasını da ilan edeceğiz.’ dedi.

Bakanlık hukuki destek verecek

Bir sağlık çalışanı herhangi bir şekilde şiddete maruz kalır da mahkemelik olursa onun bütün avukatlık işlerini sağlık bakanlığı olarak takip edeceklerini söyleyerek, bu durumun kamuda ilk olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2035 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim