• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı Meclis'e geliyor

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı Meclis'e geliyor
Sağlık-sen Genel Başkanı Metin Memiş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hayırlı olsun ziyareti sırasında sağlık çalışanlarının yıpranma payına ilişkin çalışmaları gündeme getirdiklerini,...

Sağlık-sen Genel Başkanı Metin Memiş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hayırlı olsun ziyareti sırasında sağlık çalışanlarının yıpranma payına ilişkin çalışmaları gündeme getirdiklerini, yıpranma payına ilişkin kanun teklifinin yeni yasama dönemiyle birlikte mecliste görüşülmeye başlayacağını söyledi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş bugün Ordu'ya gelerek Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Bilal İnanlı'yı makamında ziyaret etti. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Metin Memiş, sağlık çalışanlarının yıpranma payına ilişkin yürütülen çalışmaları değerlendirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hayırlı olsun ziyaretine gittiklerinde konuyu yeniden gündeme getirdiklerini belirten Memiş şöyle konuştu:

"Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizde konuyu yeniden gündeme getirdik. Orada Sayın Başbakanımız da bu konuyla ilgili çözüm noktasında çalışmaların devam ettiğini ve yeni yasama döneminde yıpranma payının sağlık çalışanlarına verilmesi noktasında meclise getirileceğini ifade ettiler. İnşallah bizler de konunun takipçisi olacağız. Bu nedenle Kurban Bayramı'ndan sonra çalıştay düzenleyerek sağlık çalışanlarının haklarını bir kez daha masaya yatıracağız. Bir kaza yerine ambulans gidiyor, polis, jandarma gidiyor. Olay yerini temizlemeye itfaiye gidiyor, haber yapmak için gazeteci gidiyor. Bütün meslek mensupları yıpranma payı alırken sağlık çalışanları alamıyor. Bu çalışma şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında sürdürülüyor. Bir torba yasa hazırlığından bahsediliyor. Olursa torba yasa içine konulacak, olmazsa da bir kanun teklifi olarak Meclis gündemine getirilmek kaydıyla çözülecek."

Şiddetin toplumun her kesiminde olduğunu ifade eden Memiş, şöyle devam etti:

"Ancak sağlıktaki şiddet diğer meslek gruplarına göre 16 kat daha fazla. Bakıldığı zaman bir yanda hasta memnuniyetinin arttığı bir dönemi aynı zamanda sağlık çalışanlara yönelik şiddetin arttığı bir dönemi yaşıyoruz. Burada bir çelişki söz konusu. Bu konuda biz Sağlık-Sen olarak 2009 yılından beri şiddete karşı bir mücadele başlattık. Bu anlamda ilgili bakanlığımız ile bir kampanya düzenledik. Bu kampanya ile 'emeğe saygı şiddete sıfır tolerans' şeklinde bir dizi tedbirler alındı. Bu tedbirlerden biri sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin tutuklu yargılanmasıydı ancak şu anda bu uygulanamıyor. Sanırım bazı yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bu anlamda inşallah konuyu takip etmek kaydıyla şiddetin sıfır noktasına gelecek şeklinde caydırıcı başka tedbirlerin alınması noktasında çalışmalarımız sürecek."

- "6 bin sağlık çalışanına şiddet uygulandı"

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını dile getiren Memiş, şöyle devam etti:

"Artık sağlığa erişim çok kolaylaştı. İş yükü çok arttı. Özellikle şiddet olayları acillerde, yoğun bakım servislerinin önünde meydana geliyor. Elbette bunlar hasta yoğunluğundan kaynaklı, çalışan yetersizliğinden kaynaklı olabiliyor ama ne olursa olsun hiç bir şey şiddetin gerekçesi olamaz. Bu şiddet olayları sağlık çalışanlarının motivasyonunu düşürüyor. Son dönemde yapılan araştırmalarda sanıyorum 6 bin civarında sağlık çalışanımızdan şiddetle alakalı başvuru yapıldı. Bunun dışında başvuru yapılmayan da var. Şiddetin en önemli boyutu artık fiziki şiddete dönüşmüş olması. Artık biz bunun dışındaki sözlü şiddeti kanıksadık. Bu tablo da bizleri üzmektedir."

Bu haber toplam 9310 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim