• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Sağlık düşmanı fırsatçılara karşı üç ilde şok operasyon

Sağlık düşmanı fırsatçılara karşı üç ilde şok operasyon
Halkın sağlığını hiçe sayarak vurgun peşinde koşan fırsatçılara göz açtırılmadı. Van’da kaçak çay, İzmir’de ilaç ve Mersin’de de bozuk gıda vurguncuları polis operasyonuyla yakayı ele verdi.

Kamu görevlisine rüşvet olarak BMW otomobil

GÖZALTINA alınanlar arasında Rize Çay Borsası’ndan bir yetkilinin de olduğu ve kaçak çayları geçmişe dönük hazırladığı faturalarla yasalmış gibi gösterdiği belirtilirken, operasyon sırasında ele geçen çayların insan sağlığı için büyük riskler oluşturduğu yapılan analizlerle ortayı çıktı. Ahırlarda tezekler arasında saklanan çayların alınan numunelerin analizinde ‘sağlığa uygun olmadığı’ belirlenirken, kamu görevlilerine çayların naklinin yapılabilmesi için rüşvet olarak BMW marka otomobil verildiği öne sürüldü. Jandarmadaki ilk sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilen 32 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.
 

VARAN-1

Bu çaylar tavşan değil domuz kanı

VAN İl Jandarma Komutanlığı son yılların en kapsamlı çay kaçakçılığı operasyonu gerçekleştirdi. Van, Hakkari, Adana, Mersin, Rize, Şırnak’ta 49 ayrı noktaya yapılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında polis, jandarma ve kamu çalışanlarının da bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 20 milyon TL değerinde 1 milyon 473 bin kilogram kaçak çay ile 40 ton kuruyemiş ele geçirildi. Operasyona, aralarında rütbelilerin de bulunduğu yaklaşık 300 asker katıldı. 6 aylık teknik takip sonucu önceki gün operasyon için düğmeye basıldı.

Sağlık açısından çok tehlikeli

Türkiye’nin en büyük kaçak çay operasyonunda ele geçirilen çayların İran’dan getirilip Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Esendere sınır kapısından geçirildiği ve buradaki bazı personelin de kaçakçılığa rüşvet karşılığında göz yumduğu belirtildi. TIR’lar dolusu çayların Adana’da bir fabrikada harmanlandığı kaydedildi. Ahır ve çeşitli depolarda ele geçirilen kaçak çaylardan alınan örnekler, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı laboratuvarlarında incelenerek rapor hazırlandı. Hazırlanan raporlarda, söz konusu çaylarda domuz kanına rastlandığı ve bunun insan sağlığı açısından tehlikeli olduğu belirtildi.

Öte yandan Van Valiliği’nden yapılan açıklamada ise ele geçirilen kaçak çaylarda, domuz kanı dahil, herhangi bir hayvan kanına rastlanılmadığı bildirildi. 8İHA VAN

VARAN-2

Çatı katında 1 milyon liralık ilaç

İZMİR’DE bir ihbar mektubunu değerlendiren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü ekipleri, polisle yürüttüğü soruşturma kapsamında, bir binanın çatı katında piyasa değeri 1 milyon lira olan 50 koli ilaç ele geçirdi. SGK İzmir İl Müdür Vekili Mustafa Keskin, 1 yıldan beri ‘Risk Odaklı Denetim’ modeli kapsamında, tıp merkezleri, hastaneler ve eczanelere yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirterek, pahalı ilaçların satıldığı eczaneleri ‘risk teşkil eden eczaneler’ olarak tanımladıklarını, bu çerçevede Gültepe’deki bir eczanenin incelemeye alındığını belirtti. Ele geçirilen ilaçların, KOAH, astım, gastrit, depresyon ve diyabet tedavilerinde kullanılan ağrı kesici ve antibiyotiklerden oluştuğunu belirten Keskin, bazı ilaçların kutusunun 4 bin 500 lira değerinde olduğunu söyledi. Keskin, ilaçların aile hekimleri tarafından reçeteye yazıldığını, incelemenin çok yönlü olarak sürdüğünü bildirdi. Bu arada, eczane sahibi ile iki kalfa gözaltına alındı.

VARAN-3

Bozuk gıdaya rüşvetle temiz raporu

MERSİN Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele  Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ithalat ihracat rejimi kapsamında yurt dışından gelen bozuk gıda maddelerine rüşvet karşılığı numunelerin değiştirilerek uygunluk belgesi verildikten sonra iç piyasaya sürülüp yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine Tarım İl Müdürlüğü’ne baskın düzenledi. Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte aralarında 2 özel laboratuvar ile 8 gümrük müşavirinin de bulunduğu 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, iş yerlerindeki bilgisayarlar incelemeye alınırken, çok sayıda dosya ve belgeye de el konuldu. Polisin, Tarım İl Müdürlüğü’ndeki incelemeleri devam ederken, personelin bir kısmı kurumun bahçesinde bekletildi. Bu arada, kurum dışında yapılan aramalarda Tarım İl Müdürlüğü ile Gümrük Müdürlüğü’ne ait sahte ‘kurum mühürlerinin’ bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili olarak soruşturmanın sürdüğü kaydedildi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim