• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlık, eğitim, savunma harcamaları düşecek

Sağlık, eğitim, savunma harcamaları düşecek
3. Ulusal Programı hazırlayan hükümet, önümüzdeki dönemde sağlık, eğitim, savunma alanlarında devlet payını azaltacak. Hükümet, mali disiplinin korunacağının da altını çizdi.

3. Ulusal Programı hazırlayan hükümet, önümüzdeki dönemde sağlık, eğitim, savunma alanlarında devlet payını azaltacak. Hükümet, mali disiplinin korunacağının da altını çizdi.


Hükümet, hazırladığı 3. Ulusal Program’da (UP) Avrupa Birliği’ne (AB), tasarruf sözü verdi. Programda, önümüzdeki dönemde harcama politikasının etkin bir şekilde uygulanacağı belirtilerek, “Mali disiplin korunacak. Harcama programları gözden geçirilecek” denildi.

Görüşler alınacak
Hükümet, taslakta özelleştirme programına da yer verirken, devletin bankacılıktan, hava ve deniz ulaşımından, şeker, tütün ve çaydan, elektrik dağıtımından, çöp toplamadan ve turizmden elini çekeceği, sağlık, eğitim, savunma, radyo-televizyon yayıncılığı gibi alanlarda payını azaltacağı belirtildi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, önceki gün Bakanlar Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada, toplantıda UP taslağının görüşüldüğünü, taslak hakkında siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin de alınacağını belirtti. 400 sayfa ve 4 bölümden oluşan taslakta Türkiye’nin 4 yıl içerisinde neleri yapmayı öngördüğü ile ilgili taahhütler yer alıyor.
UP’un Ekonomik Kriterler başlığı altında, hükümetin ekonomi politikasının öncelikleri sıralanıyor.  Buna göre, temel hedef, ekonomik büyümenin sürdürülmesi için uygun ortamın yaratılması, toplumun refah seviyesinin yükseltilmesi ve Türkiye-AB arasındaki gelişmişlik farkının azaltılması olarak belirlendi.
UP’da önümüzdeki dönem uygulanacak özelleştirme programına göre devletin tamamen çekileceği alanlar şöyle sıralandı:
“Bankacılık, hava ve deniz ulaşımı, lokomotif ve vagon üretimi, et-balık ürünleri piyasası, şeker, tütün ve çay ürünlerinin işlenmesi, petro-kimya sanayi, malzeme alımı, elektrik dağıtımı, şans oyunları, İMKB, altın borsası, otoyol-köprü işletmeciliği, çöp toplama, telekomünikasyon ve turizm.”

Çöp toplama özelleşecek
Devletin payının azaltılacağı alanlar da, “elektrik üretimi, su şebekesi, kanalizasyon altyapısı, sağlık, eğitim, savunma, radyo-televizyon yayıncılığı, doğalgaz piyasası, kömür ve diğer maden işletmeciliği” olarak sıralandı. UP’a göre, Halkbank’ın özelleştirme tecrübesine göre Ziraat Bankası’nın satış stratejisi belirlenecek, aynı süreçte Vakıflar Bankası da satılacak.

Milliyet

Bu haber toplam 2004 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim