• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlık Hizmet Sunucularınca düzenlenen iş göremezlik belgeleri

Sağlık Hizmet Sunucularınca düzenlenen iş göremezlik belgeleri
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından "Sağlık Hizmet Sunucularınca düzenlenen iş göremezlik belgeleri" hakkında yazı yayınlandı.

Sağlık Hizmet Sunucularınca düzenlenen iş göremezlik belgeleri ile ilgili Sosyal Güvenlik Merkezlerine gönderilmesi gerekmektedir.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü


SAYI : B.13.2.SGK.4.06.00.00.11.254.048 19/07/2010
KONU : 2010/66 sayılı Genelge hk.


HİZMET SUNUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
(Bilgi Sistemleri ve Güvenliği Daire Başkanlığı)


           Müdürlüğümüze bağlı yeni açılan Sosyal Güvenlik Merkezlerinde Genel Sağlık Sigortası ve Kısa vadeli sigorta işlemleri yapılmaktadır. 2010/66 sayılı Genelge doğrultusunda Sağlık Hizmet Sunucularınca düzenlenen iş göremezlik belgeleri ilgili Sosyal Güvenlik Merkezlerine gönderilmesi gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Merkezlerinin Genel Sağlık Sigortası ve Kısa vadeli sigorta yönünden sorumluluk alanları ve Sağlık Hizmet Sunucularına yazılan 2010/66 sayılı Genelge hakkındaki yazımız Kurumumuz Internet sitesinde duyurulmak üzere ekte sunulmuştur.

          Bilgilerinize arz ederim.

Ali PEKTEN
Sosyal Güvenlik İl Müdürü


Ek: 1-SHS Yönelik Yazı
2-2010/66 sayılı Genelge ve ekleri
3-SGM Sorumluluk alanları Listesi

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü


SAYI : B.13.2.SGK.4.06.00.00. …./7/2010
KONU : 2010/66 sayılı Genelge hk.


SAĞLIK HİZMET SUNUCULARINA


          5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalılara geçici iş göremezlik ödeneğinin ödenmesine ait programlarda değişiklik yapılması, 25.03.2010 tarihli ve 27352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve 01.04.2010 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişiklikler ile 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalılar için hazırlanan programın işletime açılması nedeniyle uygulamanın ne şekilde yapılacağı Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğümüz tarafından 2010/66 sayılı Genelge 25.06.2010 tarih, 337 sayılı yazı ile yayımlanmıştır. Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığına da gerekli bilgilendirme yapılmıştır.
           Ancak, sağlık hizmet sunucuları tarafından düzenlenen iş göremezlik belgeleri sigortalıların bağlı bulundukları sosyal güvenlik merkezlerine ne şekilde gönderileceği 2010/66 sayılı Genelgenin 1. maddesinin dördüncü paragrafında bahsedildiği gibi değil de Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüz idari birimlerinin bulunduğu Atatürk Bulvarı No:225 Kavaklıdere/ANKARA adresine gönderildiği görülmektedir. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüze yanlış gelen iş göremezlik belgeleri incelenerek ilgili Sosyal Güvenlik Merkezlerine gönderilmektedir. Bu durum ise gereksiz zaman ve emek israfına neden olurken aynı zamanda iş göremezlik belgelerinin ilgili Sosyal Güvenlik Merkezlerine zamanında ulaşmamasından dolayı geçici iş göremezlik ödeneklerini zamanında alamayan sigortalılar tarafından da yakınmalara neden olmaktadır.
           Bu itibarla, ilgili genelge doğrultusunda sağlık hizmet sunucuları tarafından sigortalıların bağlı oldukları sosyal güvenlik il müdürlüklerinin/sosyal güvenlik merkezlerinin tespiti için sigortalılara sağlık hizmet sunucuları hekimlerince iş göremezlik belgesinin düzenlenmesi sırasında;
           Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) (kamu veya özel kesimde çalışan işçiler) ve (b) (kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlar ile muhtarlar)bendi kapsamındaki sigortalıların bağlı bulundukları müdürlüğün/merkezin sorularak iş göremezlik belgesinin I inci Bölümünün 1 numaralı hanesine mutlaka bu müdürlüğün /merkezin (ekte gönderilen listelerden yararlanılarak, Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalıların işyerlerinin, (b) bendi kapsamındaki sigortalıların ikametgahlarının bulunduğu ilçeyi/mahalleyi sorumluluğu altına alan Sosyal Güvenlik Merkezinin) ismini yazmaları,
          Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalılardan yeterli bilgileri temin edilemeyenlerin, sağlık tesislerince Kurumumuz ‘‘www.sgk.gov.tr’’ internet adresinde ‘‘Çalışan/Hizmet Hesabı’’ ekranına T.C. Kimlik Numarası girilerek il/şube bölümünden (sigortalıların hizmet dökümündeki en son ayın il/şube bölümünde 06/01 olanların işyeri dosyaları Rüzgarlı Sosyal Güvenlik Merkezinde, 06/02 olanların işyeri dosyaları Ulucanlar Sosyal Güvenlik Merkezinde bulunmaktadır.) ilgili olduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün ilgili Sosyal Güvenlik Merkezine tespit edilerek gönderilmesi gerekmektedir.
          Gerek sigortalıların yakınmalarına gerekse zaman ve emek israfına neden olmamak için 2010/66 sayılı Genelge ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Güvenlik Merkezlerinin adres, telefon, faks ve sorumluluk alan bilgilerinin de bulunduğu liste yazımız ekinde bulunmaktadır. iş göremezlik belgelerinin, 2010/66 sayılı Genelge doğrultusunda düzenlenerek, bağlı bulundukları (doğru) Sosyal Güvenlik Merkezlerine gönderilmesi hususunu,

         Bilgilerinize rica ederim.


Ali PEKTEN
Sosyal Güvenlik İl Müdürü V.

 

Yazının Aslı ve Ekleri İçin Tıklayınız.

Bu haber toplam 15208 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim