• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 20 °C

Sağlık hizmet sunucularınca düzenlenen iş göremezlik raporlarının elektronik ortamda hazırlanması

Sağlık hizmet sunucularınca düzenlenen iş göremezlik raporlarının elektronik ortamda hazırlanması
Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık hizmet sunucularınca düzenlenen iş göremezlik raporlarının elektronik ortamda hazırlanması hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık hizmet sunucularınca düzenlenen iş göremezlik raporlarının elektronik ortamda hazırlanması hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

 

 

23/05/2012

 

 

SAĞLIK HİZMET SUNUCULARINCA DÜZENLENEN İŞ GÖREMEZLİK RAPORLARININ ELEKTRONİK

ORTAMDA HAZIRLANMASI

 

 

Bilindiği üzere, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 100 üncü maddesinde "Kurum, bu Kanun gereği verilecek her türlü belge veya bilginin internet, elektronik ve benzeri ortamda gönderilmesi hususunda, gerçek ve tüzel kişileri zorunlu tutmaya, Kuruma verilmesi gereken her türlü belge, bildirge ve taahhütnameyi diğer kamu idarelerine ait formlarla birleştirmeye, söz konusu belgeleri kamu idarelerinin internet ve elektronik bilgi işlem ortamından almaya, bu idarelere yapılacak bildirimleri Kuruma verilmiş saymaya, bu Kanunun uygulaması ile ilgili işveren, sigortalı ve diğer kurum, kuruluş ve kişilerin talepleri üzerine veya re'sen düzenleyeceği her türlü bilgi ve belgeyi bilgi işlem ortamında oluşturmaya, bu şekilde hazırlanacak olan bilgi ve belgelerin sadece internet ve benzeri iletişim ortamından ilgili kişilere verilmesini kararlaştırmaya yetkilidir. Elektronik ortamda hazırlanacak bilgi ve belgeler adli ve idari makamlar nezdinde resmi belge olarak geçerlidir." denilmektedir.

 

Bu çerçevede, kısa vadeli sigorta kollarından geçici iş göremezlik ödeneğinin elektronik ortamda hak sahiplerinin hesaplarına aktarılması amacıyla Başkanlığımız tarafından "Geçici İş Göremezlik Süreç İyileştirme Projesi" kapsamında yürütülen çalışmada sağlık hizmet sunucuları tarafından doldurulması gereken tek hekim raporu, sağlık kurulu raporu ile iş göremezlik belgesinin elektronik ortamda düzenlenmesi ve yetkili sosyal güvenlik merkezine elektronik ortamda gönderilmesine ilişkin için sağlık hizmet sunucuları temsilcilerinin katılımı ile 14/12/2010 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı F blok 4. Kat 463 no'lu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı neticesinde mutabakata varılmıştır.

 

Bu mutabakat çerçevesinde Kurumumuzca gerekli çalışmalar tamamlanma aşamasına gelmiş olup Kırşehir Ahi Devran Hastanesi, Ankara Atatürk Araştırma Hastanesi, 29 Mayıs Hastanesi ve Eskişehir Devlet Hastanesinde pilot uygulamaya başlanmıştır. Kurumumuz Eylem Planı gereği Ülke genelinde 01/07/2012 tarihi itibarı ile tüm sağlık hizmet sunucularında bu uygulama başlatılacak olup Kurumumuzla anlaşmalı Sağlık Hizmet Sunucuları İş Göremezlik Raporlarının hazırlanmasına esas çalışmalarını ve ekranlarını prototiplere uygun olarak en geç 10/06/2012 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

 

Bu itibarla, hastanelerin güncellenen Medula Kullanım Kılavuzunun İş Göremezlik Raporları ile ilgili bölümünü incelemeleri, İnternet çıkış IP adreslerini bildirdikten sonra bu kılavuzda belirtilen web servis adreslerine client olarak bağlanmaları gerekmektedir.

 

Hazırlanan ekran prototipleri, ESAW kodları ve Medula Kullanım kılavuzunun son versiyonu www.sgk.gov.tr adresinde yayımlanmıştır.

 

Herhangi bir teknik problemde [email protected] e–posta adresinden bilgi alınabilecektir.

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 13861 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim