• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Sağlık hizmetlerinde kalite daha da artacak

Sağlık hizmetlerinde kalite daha da artacak
Denizli'de acil servis istasyonunu hizmete açan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, hastanelerdeki yatak sayısının da hizmet kalitesinin de yükseleceğini bildirdi

Denizli programı kapsamında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 112 Acil Servis İstasyonu'nun açılışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı sema Ramazanoğlu, AK Parti hükümetlerinin sağlık alanında hayata geçirdiği projelere dikkati çekti. Türkiye'de koruyucu sağlık hizmetlerinin çok ileri noktalara geldiğini vurgulayan Ramazanoğlu, "Bebek ve anne ölüm oranlarında, Avrupa Birliği ülkelerinin istatistikleriyle eş değer hatta bazılarında daha iyi konuma gelmiş durumdayız" dedi. 112 acil hizmetlerinde de önemli düzenlemeler yapıldığını dile getiren Ramazanoğlu, ambulans uçak ve helikopterlerin yanı sıra kar paletli ambulanslar sayesinde her iklim şartında müdahale imkanı doğduğunu hatırlattı. Sağlık hizmetleri ve bakanlığının bünyesinde bulunan sosyal politikaların birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini dile getiren Ramazanoğlu, "Sosyal devlet olma, devletin şefkat eli olma sorumluluğunu yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu. 

EŞİT VE ADİL HİZMET 

Ramazanoğlu, daha sonra açılışını yaptığı acil servis ve OSB polikliniklerinde incelemelerde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti. Ramazanoğlu, Dedeman Park Otel'de düzenlenen Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi arsa tahsis töreninde yaptığı konuşmada da milletten aldıkları güçle her alanda eşit ve adil bir şekilde hizmet üretmeye devam ettiklerini belirtti. Yakın geçmişte dünyada ve Avrupa'da küresel ölçekli krizler yaşanırken Türkiye'nin bu krizlerden etkilenmediğine dikkati çeken Ramazanoğlu, şöyle konuştu: "Bu ülke için değer, emek, istihdam üreten, milletimize yeni ekmek kapıları aralayan sosyal sorumluluk sahibi iş adamlarımız, iş kadınlarımız her zaman başımızın tacıdır." Sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından 10, ihracatta ise 8'inci sırada yer alan Denizli'yi daha üst seviyelere çıkartmak için teknolojik yatırımlara, inovasyona, markalaşmaya ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Ramazanoğlu, şu değerlendirmede bulundu: "Türkiye makro dengelerini yerli yerine oturttu, şimdi sıra verimliliği artıracak mikro reformlara gelmiştir. Artık bütün sektörlerimizin büyüdüğü, bütün sektörlerimizin ihracat yapmaya başladığı bir dönemden geçiyoruz. Denizli de güçlü sanayisi ile Türkiye ekonomisinin öncüsü. Bugün tükettikleriyle değil ürettikleriyle övünen bir Türkiye var." 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2538 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim