• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık hizmetlerinde sıkıntı olmayacak

Sağlık hizmetlerinde sıkıntı olmayacak
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, 19-20 Nisan'da yapılacak grev etkinliği dolayısıyla, sağlık kuruluşlarında sadece acil hastalara bakılacağını belirterek, bu tarihlerde acil olmayan durumlar için ...

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, 19-20 Nisan'da yapılacak grev etkinliği dolayısıyla, sağlık kuruluşlarında sadece acil hastalara bakılacağını belirterek, bu tarihlerde acil olmayan durumlar için sağlık kuruluşlarına başvurulmaması çağrısında bulundu. Bilaloğlu, "Bu 2 gün, 9 günlük bayram tatillerinde nasıl hizmet sunuluyorsa öyle sunulacak. Normal koşullarda 9 günlük tatillerde hiçbir sıkıntı olmadığına göre, bu etkinlik boyunca da beklenen herhangi bir sıkıntı yoktur" diye konuştu.

Bilaloğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 19-20 Nisan etkinliğinin uzmanlık derneklerinin yanı sıra sağlık alanındaki meslek birliği/ sendika/dernekler ile gerçekleştirileceğini hatırlatarak, "Her alanın farklı farklı sorunları, sıkıntıları olmakla birlikte ortak sorunlarımız çok belli. Bu çerçevede bir 19-20 Nisan etkinliği yapacağız" diye konuştu.

MECLİSTE GÖRÜŞMELER YAPILDI
Etkinliğini duyurmak için parlamentodaki siyasi partilerin genel başkanları ve temsilcileriyle görüşmeler yapıldığını, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşüldüğünü, Türkiye'deki işçi ve memur sendikalarına, meslek örgütlerine, sivil toplum örgütlerine yazılar gönderildiğini, destek ve katkı istendiğini anlatan Bilaloğlu, son olarak da milletvekilliği adaylığı kesinleşen hekimlere mektup gönderildiğini bildirdi. Bilaloğlu, tüm bu kesimlerden destek beklediklerini belirtti.

'HERKESİN YARARINA'
Etkinliğin Türkiye'de yaşayan herkesin yararına olacağının altını çizen Bilaloğlu şöyle konuştu: "Özellikle altını çizmek istiyorum; hastaların yararına olan bir şey hekimlerin/sağlık çalışanlarının yararınadır. Hekimlerin yararına olan bir şey kuşkusuz olarak hastaların yararınadır. Bu etkinliğimizin taleplerini oluşturan güvenceli bir işte çalışmak, güvenceli gelir, mesleki bağımsızlık/klinik özgürlük, sağlıklı koşullarda çalışma talebi, şiddetin olmadığı ortamlarda çalışma talebi bütünüyle has taların da, hekimlerin de yararınadır. Hekim lerin mi, hastaların mı, sağlık çalışanlarının mı, hemşirelerin mi yararına diye bir soru b: zim reddettiğimiz, olmaması gereken bi: yaklaşımdır. Bizim yararımıza olan bir şey aynı zamanda hastalarımızın da talebidir. Bir hastanın, 100. hasta olarak bakılması ne hastanın ne de ona bakmak zorunda olan hekimin yararınadır."

'DEMOKRASİYE DE KATKIDA BULUNACAK'
Bilaloğlu, böyle bir hedefleri olmamakla birlikte, etkinliğin aynı zamanda Türkiye'nin çok da arzu edilmeyen demokratikleşme seviyesine de katla sağlayacak bir etkinlik olacağını kaydetti. Bilaloğlu, "19-20 Nisan etkinliği, Türkiye'de 'hak arama mücadelesi nasıl olur' a örnek olacaktır. Türkiye'de çalışanlar, hekimler, sağlıkçılar, 'nasıl hak aranır'ı ağırbaşlı ama coşkulu, kararlı, ısrarlı, ne istediklerini bilen bir noktada gerçekleştirecekleri için Türkiye'nin de yararına bir faaliyeti yapmış olacağız" diye konuştu.

'TATILLERDEKI GİBİ HİZMET SUNULACAK'
Bilaloğlu, 9 günlük bayram tatillerinde sağlık hizmeti nasıl sunuluyorsa, bu 2 günde aynı biçimde sunulacağını kaydetti. "Bu tatillerde sunulan sağlık hizmeti aciller ve yatan hastalarla sınırlıdır" diyen Bilaloğlu, vatandaşlar dan acil durumlar dışında bu tarihlerde sağlı kurumlarına başvurmamalarını istedi.

'AĞIRBAŞLI VE KARARLI OLACAK'
Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesinin 13 Mart mitingine katıldığı için başhekimlik görevinden alındığını anımsatan Bilaloğlu, etkinliğin önünde böyle bir sıkıntı olduğuna dikkat çekti. Meslek örgütlerinin, hekimlerin siyasi partilerin, iktidarın hiyerarşisi içinde yer almadıklarını vurgulayan Bilaloğlu, bunun kabul edilemeyeceğini belirtti. Bilaloğlu, "19-20'si için buna benzer örnekler ortaya çıkmasın. Hiçbir kurum ya da kuruluş, bu kadar temiz, bu kadar ne istediğini bilen, ağır başlı ama kararlı bir biçimde yapılacak bir etkinliği başka yerlere çekip, bir cezai soruşturmanın, bir disiplin soruşturmanın malzemesi haline getirip, binlerce insanı onbinlerce insanı yormaya kalkmasın. Burada 3-5 ki den bahsetmiyoruz. On binlerce insand bahsediyoruz" diye konuştu.

Birgün

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2479 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim