• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlık için gelene uçak devletten

Sağlık için gelene uçak devletten
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valiliği tarafından düzenlenen ve iş dünyasını bir araya getiren iftarda, İzmir'i sağlık turizminde marka kent yapacak müjdeli bir haber verdi.

KADİR KEMALOĞLU

Bakan Zeybekci, Türkiye'ye sağlık turizmi için charter uçuşla gelen hastaların ulaşım masraflarının devlet tarafından karşılanacağını açıkladı. Zeybekci, İzmir'in sağlık turizminde bir cazibe merkezi olacağını belirtti.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sağlık turizmi için Türkiye'yi tercih edecek hastaların charter uçuşla gelmeleri durumunda, tüm ulaşım masraflarının devlet tarafından karşılanacağı müjdesini verdi. Bugüne kadar sağlık turizmi için gelen turistlerin ulaşım masraflarının yüzde 50'sini karşıladıklarını ifade eden Ekonomi Bakanı Zeybekci, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu doğrultuda talimat verdiğini sözlerine ekledi.
İzmir Valiliği tarafından düzenlenen ve İzmir iş dünyasını bir araya getiren iftar, Kaya Termal Otel'de düzenlendi. İftara Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, oda ve borsa başkanları ile iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Teşvik konusu kapansın

İftarın ardından konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir'in Ege'nin başkenti kimliğini taşıdığını belirterek, "İzmir'de oda başkanlarımızla bir araya geldiğimizde kendileri haklı sebeplerden kaynaklanan sorunlarını dile getiriyorlar. Özellikle teşviklerden kaynaklanan sorunları olduğunu gündeme taşıyorlar. Ancak kendileriyle anlaştık, ne olur bu konuyu açmayalım. Çünkü bu bitmez. İzmir birinci bölge, başka şehir üçüncü bölgeydi. İzmir'i üçüncü bölge yapsak, niye dördüncü bölge yapmadınız diyecekler. İzmir'in böyle bir şeye ihtiyacı olmamalı. Başka şehirlerle kıyaslanmamalı, İzmir başka. İzmir, Ege'nin başkenti. Kendi dinamikleri var" diye konuştu.

Tamamı karşılanacak

Sağlık turizminde de İzmir'den müjde veren Bakan Zeybekci, "İzmir'in turizmde yeni bir cazibe merkezi olması için çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle sağlık turizminde İzmir'in bir cazibe merkezi olmasını istiyoruz. Burada ilk defa paylaşacağım ve Ekonomi Bakanlığı olarak uygulamasını yapacağımız bir konuyu da açıklamak istiyorum. Sağlık turizminde Türkiye'ye gelen hastaların ulaşım ücretlerinin yüzde ellisini karşılıyoruz. Ancak bundan sonra charter seferlerinin, yani bir uçak dolusu hasta geldiğinde o seferin, tüm masraflarını artık devlet olarak biz karşılayacağız. İzmir'e, Balçova'ya veya diğer sağlık alanlarına, tedavi amacıyla gelmesi kaydıyla tüm hastaların ulaşım giderlerinin tamamını karşılayacağız. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun da talimatları doğrultusunda bu sistemi uygulamaya geçireceğiz" dedi.

Yeni Asır

Bu haber toplam 2955 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim