• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlık için yürüyenlere ödül

Sağlık için yürüyenlere ödül
Suluova İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Koşabiliyorsan Koş' isimli sosyal ve sportif proje kapsamında en uzun süre spor yapan 5 vatandaşa ödül verildi.

Proje hakkında konuşan Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, yürütülen projenin sportif, sosyal ve sağlık açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Çok anlamlı bulduğum bu proje ile vatandaşlarımız spora teşvik edilmektedir. Sarıfakıoğulları, "Bu tür etkinlikler ülkemizde spor kültürünün yaygınlaştırılmasına ve sürekli devam ettirilmesine büyük katkılar sağlayacaktır. Ayrıca daha sağlıklı ve mutlu birey sayısı da artacaktır. Tüm katılımcıları kutlayarak halkımızı düzenli spor yapmaya davet ediyorum." dedi.

Spor Bakanlığı'nın ülke genelinde hayata geçirdiği proje ile spora yönelmenin arttığını ve projenin 7'den 77'ye herkesi spor yapmaya teşvik ettiğini belirten Suluova İlçe Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürü Halis Demirci ise "Sporu kitlelere yayarak, sağlıklı bir toplum oluşturulmasına katkıda bulunabilmek için projeye ilçemizde katılanlara teşvik hediyeleri verdik." diye konuştu.

En fazla koşu ve yürüyüşle birinci seçilen emekli katılımcı Turan Demirci (57), "Günlük olarak yürüyüş yapıyorum. Hantal bir hayat yerine daha aktif ve dinç bir hayatım oldu. Ayrıca öncesine oranla daha sağlıklıyım. Yaş ilerledikçe spor yapmanın önemini daha iyi kavradım. Projeyi hayata geçiren yetkililerimize teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

"DEVAM ETTİKÇE DAHA SAĞLIKLI OLDUĞUMU FARK ETTİM"
Dokuz yıldır yürüyüş yapan proje ikincisi 3 çocuk annesi Rahime Kabak (43) ise "Ev ortamı dışında sosyal bir faaliyetim yoktu. Kilo vermek amacıyla başlamıştım. Devam ettikçe daha sağlıklı olduğumu fark ettim. Merdiven ve yokuş çıkarken artık nefesim daralmıyor. Bel ve dizlerimdeki eklem ağrılarımda yok oldu. Sporla daha neşeli ve daha huzurlu olduğumu düşünüyorum. Herkese düzenli spor yapmayı tavsiye ediyorum." dedi.

45 gün boyunca koşu ve yürüyüşleri çizelge ile takip edilen Suluovalı 94 kişiden dereceye giren 5 katılımcıya İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halis Demirci tarafından sponsor firma Suluova Lescon bayisinin armağanı olan birer eşofman takımı hediye edildi.

Bu projenin farklı bir şekilde uygulanmaya devam edileceğini belirten Halis Demirci, şöyle konuştu:

"Projeyi ilçemizde uygularken, projeye katılmak üzere kurumlarından ve şehir merkezine bıraktığımız noktalardan toplam 102 kişinin takip çizelgesi alındı, 110 kişiye de personel vasıtası ile çizelge dağıtıldı. 45 gün boyunca yaptıkları yürüyüş sürelerini bu çizelgelere işleyen katılımcılardan toplam 94 kişinin çizelgeleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze geri teslim edildi. Proje kurulu ile yapılan değerlendirme sonucunda da ilk 5 kişiyi tespit ederek hediyelerini teslim ettik. Spora, Sporcuya ve ilçemizde yapılan tüm spor etkinliklerine açıldığı günden bu tarafa desteğini esirgemeyen Suluova Lescon Bayisi Osman Baş'a ve tüm katılımcılara teşekkür ederim."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2157 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim