• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlık iksiri içecekler!

Sağlık iksiri içecekler!
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, dayanıklılığı artırmaktan, kas yapmaya, kilo vermeye kadar birçok farklı durum için uygun içeceklerin bulunduğunu belirtti.

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, içecekler hakkında şöyle konuştu:

"Kuşkusuz ki en kıymetli içeceklerin başında su gelir. Suyun yanı sıra içilen çay, kahve, bitki ve meyve çayları, maden suyu, meşrubatlar, meyve suları, süt, ayran, hatta çorba gibi sıvıların da günlük ihtiyacı karşılamadaki etkisi göz ardı edilmemelidir. Sanılanın aksine 2003 yılından beri yapılan pek çok bilimsel çalışmada kafeinin tek seferde 250-300 mg alınmadığı taktirde ,vücutta diüretik etki yaratmadığını söyleyebiliriz. O zaman içecek deyip geçmeden, özel durumlarda tercih edeceğimiz sıvı çeşitlerine beslenme programımızda yer verdiğimiz zaman hem kilo kaybı hem kilo kontrolü ile birlikte kendimizi çok daha rahat ve mutlu hissedebilirsiniz.

Toksinlerden Arının; Güne uyanır uyanmaz ılık bir bardak su içerek başlayarak ve vücudumuzu tüm toksinlerden arındıralım.

Kas yapmak için; Süt veya ayran tüketin.

Kilo vermek, kilo kontrolü ve kilo vermek için; yeşil çay hatta içine taze limon sıkılarak içilen yeşil çayın hem yağ yakıcı hem de metabolizma hızlandırıcı etkisi vardır.

Yorgunluğu atmak için; Taze sebze suyu yorgunluğu atmaya birebirdir.

Krampları geçirmek için; Maden suyu içine nane veya maydanoz koyarak içerseniz faydasını hissedeceksiniz.(Tansiyon ve Kalp hastaları maden suyundan uzak durmalılar!)

Mide Bulantısı için;Nane ve ayva kabuğu kaynatarak mide bulantınızı hafifletebilirsiniz. Ağız yaralarız için; Isırgan yaprağı çayı acılarınızı hafifletecektir.

Uyumak için; Sıcak bir bardağa yağsız süt ve içine çubuk tarçın atarak içebilirsiniz.

Gerginliği atmak için; Gerginlik- stresten uzaklaşmak için sıvı ile kendimize çözüm bulabiliriz, sarıkantaron çayı yaprak halinde 2 dk kaynar suda demlenmesi yeterli olacaktır. Aynı şekilde şu an yer alan relaxive çayı da birçok bitki karışımından oluşmaktadır. Melisa çayından da faydalanabilirsiniz.

Kötü Nefes için; Nefesinizin güzel kokması için maydanoz veya kekik suyu için. 

Gaz için; Diyette en çok sıkıntı gaz problemi olması; günde ana yemeklerden sonra içeceğimiz rezene çayı işin çözümüdür.

Ödem İçin; Tatil sonrası veya yorgunluktan kaynaklı ödem mi hissediyoruz o zaman, maden suyunun içine nane veya maydanoz koyarak hem C vitamini alımını arttıralım hem ödem atıcı özelliğinden faydalanalım.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3274 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim